Erciş’teki Gençlik Merkezi tamamlandı

Türkiye'de son yıllarda modern ve mimari yapılarıyla dikkat çeken spor merkezlerinin yapımı devam ederken Erciş'te tamamlanan Gençlik Merkezi, gençlerin uğrak yeri arasına girdi.

VAN 24.08.2015 10:21:54 0
Erciş’teki Gençlik Merkezi tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van'da üç yıl öncesine kadar sadece bir gençlik merkezi bulunurken, son yıllarda 9 gençlik merkezi il ve ilçelerdeki gençlerin hizmetine açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van'a kazandırılan gençlik merkezlerine iki tane daha eklendi. Özellikle Erciş'te yapılan gençlik merkezi ülkenin en güzel gençlik merkezlerinden biri oldu.
Deprem öncesi Van'da sadece bir gençlik merkezi varken, bugün Van ve ilçelerde 9 adet gençlik merkezi bulunuyor.
Gençlerin sosyal hayatın içinde bir birey olduğunu fark etmesi amacıyla bu gençlik merkezlerinin büyük fayda sağladığı belirtiliyor.
Söz konusu gençler bu Gençlik Merkezlerine gelerek bağlama, gitar, yabancı dil, Osmanlıca, bilgisayar, satranç, halk oyunları kurslarına katılıyor ve bunlar gibi birçok faaliyetle uğraşıyorlar. Yine bu gençlere sinema, tiyatro, piknik, kokteyl ve gezi imkanları sunuluyor. Gençler kötü alışkanlıklardan uzak tutuluyor. Daha nezih, daha güvenli bir ortamda gençlere eğitim veriliyor. İnsanlar Gençlik Merkezinde her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Bilardo, tiyatro, internet gibi ihtiyaçlarını gidermiş oluyor. Gençlerin zararlı ortamlarda madde bağımlılığı olacak yerlerde uzak tutuluyor. Onlar daha çok sosyal hayata yönlendiriliyor. Gençlik Merkezinde çok amaçlı spor solunu var.
Burada tüm sanat aktiviteleri yapılabiliyor. Aynı zamanda geniş çaplı sosyal kültürel etkinlikler düzenlenebiliyor. Aynı zamanda eğitim sınıfları var. Eğitim sınıflarında gençler SBS, ÖSS, KPSS gibi derslerine çalışabiliyor. Diğer tarafta okula takviye niteliğinde eğitim dersleri veriliyor. Yine atölyeler var. Bu atölyelerde beden eğitimi, resim, müzik gibi faaliyetlerle uğraşan insanlara imkân sunuluyor.Bölge: Salih Deniz