Erciş'te semt pazarı dönemi

Erciş Belediyesi, ilçe düzeni ve hijyenini sağlamak amacıyla ilçede semt pazarı uygulamasına geçti. Semt pazarı uygulamasının yedi ayrı mahallede hayata geçirildiği aktarıldı. Pazardan kadınların da eşit şekilde faydalandığı açık

VAN 27.07.2016 14:20:26 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yapımı süren Kasaplar ve Peynirciler Çarşısı ile ilçedeki kasap ve peynirci esnafını modern çarşılara taşıma hazırlıklarını sürdüren Erciş Belediyesi, diğer taraftan ilçe merkezinde dağınık halde icraat gösteren seyyar satıcıları bir araya toplamak adına semt pazarları uygulamasını başlattı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen 'semt pazarı' uygulaması ile ilçede aralarında kadınların da bulunduğu 250 esnaf kura ile belirlenerek yedi ayrı mahallede kurulan semt pazarları için hak sahibi yapıldı. Kurulan pazarlarda hak sahibi esnaf tezgahları başına geçerken uygulama ile beraber ilçe merkezindeki kaldırım işgali ve seyyar satıcılık ise belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

KADIN İSTİHDAMI
Kadınların eşit bir şekilde faydalandığı uygulamayı hayata geçirdiğini açıklayan belediye, söz konusu çalışma ile kadınlara yeni istihdam alanları oluşturdu. Uygulamada kendilerine yer ayrılmasını anlamlı bulduklarını belirten kadın esnaflar, çalışma için belediye yönetimine teşekkür ederek uygulamanın kadınlara faydalı olduğunu kaydettiler. Kadın esnaflardan Canan İnci, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirterek; ''Kadının kendi parasını kazanması güzel bir şey . Böyle bir imkan sunduğu için belediyeye teşekkür ederiz'' dedi. 
Daha önce ilçede dağınık halde faaliyet süren ve söz konusu uygulama ile daha düzenli bir iş imkanı yakalayan pazar esnafı ise uygulamanın hem esnafa hem halka yararlı olduğunu belirtti.