Erciş'te balık festivali

15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı devam eden Van Balığı (İnci Kefali) üreme göçünü de sürdürüyor. Tatlı sulara doğru meşakkatli bir yolculuk gerçekleştiren balık, yumurtalarını uygun noktalara bıraktıktan sonra yeniden zo

VAN 1.06.2018 12:02:42 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Muazzam görüntüler sunan ve muhteşem göçüyle adeta büyüleyen Van Balığı için Muradiye ilçesi Bendi Mahi bölgesinde yapılan festivalin ardından şimdi de Erciş Balık Bendi'nde festival gerçekleştiriliyor. Bugün başlayıp 3 gün sürecek olan festival kapsamında hem balığın göçüne şahitlik edilecek hem de çeşitli etkinlik ve konserlerle vatandaşlar hoş bir vakit geçirme imkanı bulacak.

Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek olan “8. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali” bugün saat 17.00'de başlayacak.

Protokol konuşmaları ile start alacak olan festival kapsamında İnci Kefali Göçü Yarışması ödül töreni ve İnci Kefali fotoğraf yarışması ödül töreni düzenlenecek. Tören sonrası festival alanına kurulan çadırlar gezilecek ve balık göçü izlenecek. Toplu olarak yenilecek iftar yemeği sonrası Grup Tillo konseri gerçekleştirilecek. Hemen ardından bu kez Mustafa Ceceli sahne alacak. Gece, ozanlar şöleni ile sona erecek.

Festivalin ikinci günü olan yarın Erciş Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Gösterileri (Ring üzerinde Muay Thai gösterileri), engelli bireylerin etkinlikleri, toplu iftar yemeği, çocuk animasyon gösterileri yapılacak. Gecenin sonunda da Dursun Ali Erzincanlı ve ardından yerel sanatçıların konseri olacak.

Festivalin son günü olan Pazar günü ise; Erciş geneli düzenlenen ortaokullar arası ses yarışması finali, Erciş Çocuk Korosu Konseri, toplu iftar yemeği ve çocuk animasyon gösterileri yapılacak. Festival, yerel sanatçıların konseri ile sona erecek.

Festivale ayrıca Van YYÜ'de görevliyken balık ile ilgili yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren, daha sonra başka bir ile taşınan Prof. Dr. Mustafa Sarı ve Sarı'nın daveti üzerine oyuncu Yiğit Özşener, sinema filmlerine imza atan Selçuk Aydemir, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Genel Müdür Oben Akyol gibi ünlü isimlerin de katılması bekleniyor. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi