Erciş'te terminal temeli atıldı

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde Erciş Şehirlerarası Otobüs Terminalinin kısmen yıkılmasından dolayı çalışmaları başlatılan yeni Otobüs Terminalinin temeli törenle atıldı.

ERCİŞ 6.10.2013 11:00:49 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
2011 yılında Van'da meydana gelen depremde Şehirlerarası Otobüs Terminalin kısmen yıkıldığı Erciş'te yapımına başlanan yeni terminalin temeli atıldı. Aşağı Işıklı köyünde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Hoş, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ve Erciş halkı katıldı.

 

"Şehirlerarası otobüs terminali bir şehrin aynasıdır"
Yeni terminalin 5 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirten Erciş Belediyesi Başkanı Zülfikar Arapoğlu, "Şehirlerarası Otobüs Terminali bir şehrin aynasıdır. Maalesef bizim terminalimiz depremden dolayı kısmen yıkıldı. Bu yüzden yeniden yapılması gerekiyordu. Mühendislerle oturup çok iyi bir proje hazırladık. Projemiz 5 bin metre karelik kapalı bir alana sahiptir. Bu proje içerisinde 20 yazıhane olacak. Doğu Anadolu Bölgesinde eşi ve benzeri olmayan bir terminaldir. 9 milyon 550 bin TL'ye ihalesi yapıldı. Bu ilçemize yakışır bir projedir. Çünkü ilçemiz günden güne göç alıyor. Gelişiyor ve büyüyor. İlçemiz bu hizmetlerin hepsine layıktır. Temelini atacağımız Şehirlerarası Otobüs Terminali şimdiden ilçemize hayırlı olsun ." dedi.

 

"Kentsel dönüşüm projesi bölgenin yıldızı olacak"
Kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Arapoğlu, "Çocuklarımız, gençlerimiz ve yarınlarımız için başlattığımız kentsel dönüşüm projesi bölgenin yıldızı olacak. Belediye hizmet binası ve 2 bin 500 kişilik modern caminin temelleri de ileriki zamanlarda atılacak." diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ve ilk betonun dökülmesinden sonra temel atma töreni sona erdi. (Hamza Kaya - İLKHA)