Erciş'te Ağır Hasarlı Konutlarla İlgili Toplantı Yapıldı

Van'ın Erciş Kaymakam Barboros Baran, ilçedeki ağır hasarlı konutların durumuyla ilgili mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Barboros

ERCİŞ 8.11.2013 15:58:17 0
Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Erciş Kaymakam Barboros Baran, ilçedeki ağır hasarlı konutların durumuyla ilgili mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakamlık Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Barboros Baran, mahallelerdeki ağır hasarlı konutların son durumuyla ilgili bilgi aldı. Enkaz Kaldırma Komisyonu yetkilisi Faruk Deniz'den ilçedeki ağır hasarlı konutlar ve enkazı kaldırılan konutlarla ilgili istatistiki bilgi de alan Baran, "Deprem sonrasında konutları ağır hasarlı olan vatandaşlarımız için merkezde 4 bin 880 afet konutu yapıldı. Köylerimizde ise EYY (Evini Yapana Yardım) metoduyla kredilerle konutlar yapıldı. Ayrıca, evi ağır hasarlı olup da maddi durumu düşük olan 82 vatandaşımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda ev yapılması için gerekli çalışmalar yapılmıştır. Ancak, yapılan tedbirlere rağmen hala ağır hasarlı konutlarında kalan vatandaşlarımızın olduğu tespit edilmiş ve bu vatandaşlarımıza gerekli tebligat ve uyarılar yapılmıştır. Buna rağmen vatandaşlarımız tüm sorumluluğu kendi üzerlerine alarak ağır hasarlı evlerinde kalmaya devam etmektedirler" dedi.

Erciş Kaymakamlığı Enkaz Kaldırma Komisyonu'nun takibiyle ilçedeki ağır hasarlı konutların yıkımı ve enkazlarının kaldırılmasına devam edildiğini anlatan Baran, "İlçemizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı çarşı merkezinden başlayarak bütün çok katlı binaların yıkım çalışmaları başlatılmış, bunlardan büyük çoğunluğu yıkılıp enkazı kaldırılmıştır. Bazı ağır hasarlı binalarla ilgili mahkeme süreci devam ettiği için bu binaların yıkımı gerçekleştirilmemiştir. Bunların dışında özellikle evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımızdan hak sahibi olarak konut alanların ağır hasarlı evleri öncelikli olarak yıkılacaktır. Bu vatandaşlarımızın listesi muhtarlarımızla paylaşıldı. Öncelikli olarak bu konutlardan başlayarak bütün ağır hasarlı konutlar yıkılıp enkazı kaldırılacaktır" diye konuştu.