Erciş Şeker Fabrikası'nda 26. Dönem Pancar Alım Kampanyası Başladı

Van'ın Erciş Şeker Fabrikası'nda 26.dönem pancar alım kampanyası yapılan törenle başladı.

ERCİŞ 30.09.2013 16:31:21 0
Erciş Şeker Fabrikası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş Şeker Fabrikası'nda 26. dönem pancar alım kampanyası yapılan törenle başladı.

Erciş Şeker Fabrikası alım sahasında düzenlenen törene Kaymakam Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altunel, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Erciş Ziraat Odası Başkanın Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkan Vekili Murat İzgi, Şeker İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, Panko Birlik Erciş Şube Başkanı Faruk Ünal, kamu kurum amirleri, oda ve dernek yöneticileri, şeker fabrikası işçileri ile diğer davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Nalbantoğlu, 2013 yılında genel müdürlük tarafından 200 bin ton olan üretim iş programının üreticilerin mağdur olmaması için 240 bin tona revize edildiğini belirterek, "Bu kampanyamızda tahmini olarak 220 bin ton tesellüm edilecek pancarımızın bedeli yaklaşık olarak 220 bin tondur. 185 bin ton işlenecek olan pancarımızın 19 bin tonu Ağrı Şeker Fabrikası'na gönderilecekti. Geriye kalan 166 bin ton şeker pancarı fabrikamızda işlenecektir.166 bin ton pancarımızdan 24 bin 500 ton tahmini olarak şeker üretilecektir. Üreticilerimize bugüne kadar ayni ve nakdi olarak 10 milyon TL avans olarak dağıtılış olup, 6 milyon TL daha dağıtılacaktır. Pancar bedelimiz 30 milyon TL'dir. Üreteceğimiz şeker 50 milyon TL değerindedir. Bölge ekonomisine çok büyük ekonomik katkı sunan fabrikamızın kampanyası Türk milletine hayırlı ve Uğurlu olsun" dedi.

Panko Birlik Erciş Şube Başkanı Faruk Ünal ile Şeker İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin'in konuşmalarının ardından, kürsüye gelen Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ise, Erciş Şeker Fabrikası'nın ilçe için önemli bir katman olduğunu belirterek, "Bugün önemli bir gün için bir araya toplanmış bulunmaktayız. Merhum Necmettin Erbakan'ın temelini attığı fabrika 1988 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından ilçemize kazanılmış oldu. Bu fabrika bizler için, ilçemiz için çok çok önemlidir. Hep birlikte fabrikamıza sahip çıkacağız. Biz siyasetçiler olarak milletvekilimiz Fatih Çiftci geçmişte belediye başkanlığı döneminde fabrikaya sahip çıkıştı. Bizler de elbirliğiyle bu fabrikaya sahip çıkacağız. Burada kampanya döneminde 700 insanımız çalışıyor. Dolaylı olarak çiftçilerimizle birlikte bu kapıdan 10 bin kişi ekmek yiyor. Aynı şekilde de ilçe ekonomimize çok ciddi şekilde katma değer sağlamaktadır. Bizler bu fabrikanın Özelleştirme kapsamı dışına çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz. Siyasetçi olarak, bizler belediye başkanı olarak, Sayın milletvekilimiz Fatih Çiftci büyük bir gayret sarf etmektedir. Eğer bu gayretlerimiz olmasaydı, bugün burası çoktan özelleşmişti. Ama gayretlerimiz sonucu burası biraz daha rölantiye alındı. Buranın özelleştirilmemesi için tüm gayretimizle çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından fabrikaya pancarı getiren ilk 6 üreticiye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Topluca dua edilip kurban kesilmesinden sonra kampanya açılış kurdelesi yine protokol üyeleri tarafından kesildi.