'Erciş Okuyor' Yarışmasının Finali Yapıldı

Van'ın Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında 'Erciş okuyor' isimli kitap okuma yarışması finali yapıldı.

VAN 15.05.2013 14:16:45 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında 'Erciş okuyor' isimli kitap okuma yarışması finali yapıldı.

Erciş YİBO çok amaçlı salonunda yapılan finale Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Bünyamin Kara ve Orhan Bedir, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamin Kara, SODES tarafından kabul edilen proje ile birlikte ilçe çapında ortaokul ve lise öğrencileri arasında okuma yarışı düzenlediklerini, yapılan yarışma sonucu finale kalan öğrencilerin belirlendiğini söyledi. Kara, komisyon tarafından seçilen her kategoride 5'er kitap üzerinden yapılan yarışmada ilk 5'e giren öğrencilere notebook, tablet bilgisayar, bisiklet, dijital fotoğraf makinesi ve MP4 verildiğini ayrıca; 6, 7, 8, 9 ve 10'ncu olan öğrencilere ise kol saati hediye ettiklerini bildirdi. Kara, başarılı öğrencilerin çalışmalarında görevlendirilen öğretmenlerin de ödüllendirildiğini ifade etti.

Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise, eğitimin önemine değinerek, kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri ve emek veren öğretmenlerini yürekten kutladı.

Konuşmaların ardından, final sonucu ortaokul ve liseler arasında ilk 10'a giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. - Van