Erciş il olacak mı?

Dün, bazı basın yayın organlarında Van'ın Erciş İlçesi ile Mardin'in Midyat ilçesinin il olacağı iddiaları gündeme getirildi. Böyle bir konu üzerinde tartışıldığı ve henüz karar verilmediği de dile getirilen konular arasında yer a

VAN 28.06.2016 11:35:13 0
Erciş il olacak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın en büyük ilçelerinden biri olan Erciş'in il olacağı yönünde haberler gündeme getirildi. Dün hurriyet.com.tr'nin Al Jazeera kaynaklı haberinde konu üzerinde çalışıldığı ancak son kararın verilmediği dile getirildi.

2012 yılında Meclis'te kabul edilen 6360 sayılı 13 ilin büyükşehir belediyesi yapılması ve 26 ilçe kurulması hakkındaki kanun ile, büyükşehir belediyesi olmak için nüfusun en az 750 bin olması şartı getirilmişti.

KURTULMUŞ YALANLADI
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Midyat ve Erciş'in il yapılacağı iddialarını yalanladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu.
"İl sayısı 83'e çıkıyor" iddialarıyla ilgili olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, haberi yalanladı. Kurtulmuş, "Bugüne kadar Bakanlar Kurulu'nda böyle bir konu gündeme gelmiş değil. Bunlar tartışıldığı zaman gündeme gelir ve biz de sizlerle paylaşırız" dedi.

/ Haber Merkezi