Engellilere mesleki eğitim

AB projeleri çerçevesinde Van Altı Nokta Körler Derneği tarafından, görme engellilere yönelik başlatılan mesleki eğitim kurslarının ikinci etabı başladı.

VAN 3.06.2015 10:05:37 0
Engellilere mesleki eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Altı Nokta Körler Derneği, üyelerine dönük gerçekleştirdiği projelerden sonuncusu bilgisayar kursu. Dernek, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ile ilişki içinde üyelerine yönelik bilgisayar kursları başlattı.

Kurslarda, bilgisayar kullanım tekniği, programlar ve meslek dalına göre bilgilendirmeler içeriyor.

İLK ETAP TAMAM
Kursların ilk etabı tamamlandı.
Kursu tamamlayan görme engellilere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından belgeleri verildi. Kayıtları İş-Kur'da bulunan engelliler, herhangi bir işveren başvurusunda, ihtiyaç duyulması halinde, uzmanlık alanlarına göre işe yerleştirilecekler.

İKİNCİ ETAP ÖNCEKİ GÜN BAŞLADI
3 ay süren kursların ikinci etabı önceki gün başladı.

Bilgisayar kullanım teknikleriyle ilgili verilen eğitim için Hal Eğitim Müdürlüğü tarafından tayin edilen öğretmen gözetiminde çalışmalar start aldı.

Kurslar Eylül ayında son bulacak. Bu etapta da kurs alan engellilere sertifikaları Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek.

FAYDALI OLDU
Kurslarla ilgili gazetemize bilgi veren Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, kursların verimli geçtiğini söyledi.

Dernek üyeler için sürekli bir kolaylık yaratma çabası içinde olduklarını belirten Kayhan, "Kursa katılan arkadaşlarımız çok çabuk kavradılar. Kurs öğretmeni fazla zorlanmadığını söyledi. Bu da bizi sevindirdi." diye konuştu.

Kayhan, engelli kursiyerlerin ellerindeki belgelerle her an bir iş sahibi olma imkanına sahip olduklarını da kaydetti.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı