Engellilerde rapor çilesi son buluyor!

Uzun süredir üzerinde tartışılan 'rapor budama' olayına Bakanlık el attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek yeni uygulama ile engellilerin rapor çilesine son ver

VAN 25.07.2016 20:36:43 0
Engellilerde rapor çilesi son buluyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ele alınan ve yakında yürürlüğe konulacağı belirtilen yeni düzenlemeyle, engellilere evde bakım ücreti, engelli maaşı, emeklilik ve vergi indirim belgesi gibi haklardan faydalanmak için sağlık kurulu raporlarındaki "yüzde 40" oranında engelli olma şartı kaldırılacak.

UYGULAMA İÇERİĞİ
Mevcut uygulamaya göre, yüzde 40 oranının altında engelli raporu olan vatandaşlar, birçok haktan yararlanamıyordu. Yeni sistemde ise yüzde 40 oranının altında engeli olanlara da bu haklardan yararlanma yolu açılacak. 
Engelliler, sosyal ve ekonomik şartlarına göre de raporlandırılacak. 
Yeni uygulamaya göre, yüzde 50 ve üzeri ağır engelli, yüzde 50 ve 35 arası engelli ve 35 altı hafif engelli olarak anılacak. Örneğin, yüzde 35 engelli olan bir kişi de 'engelli' sayılarak haklardan kademeli olarak yararlanacak.

"SESİMİZ DUYULDU"
Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Van Şube Başkanı Şahabettin Kayhan, "Yıllardır biz Altı Nokta Körler Derneği olarak bunun için çaba sarf ettik. Nihayet sesimiz duyuldu. Hükümetimiz bu konuda kayıtsız kalmadı." dedi

"SEVİNDİRİCİDİR"
Bakanlık tarafından başlatılan çalışmanın kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden Kayhan, şunları söyledi:
"Engelliler için rapor oranının sürekli engelli gurubunun önüne engel olarak konması bizleri ikinci kez mağdur ediyordu. Bu yasa bizi son derece sevindirdi. Bu konuda emek sarf eden başta hükümetimiz olmak üzere tüm kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mecliste bulunan milletvekillerimize emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Engellilere yönelik çalışmaların artarak devam etmesini talep ediyoruz. Umuyoruz ki dezavantajlı guruplara yönelik güzel çalışmalar olacaktır. Sonuna kadar destekliyoruz." 

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı