Engelliler çömlek boyayarak bir geleneği sürdürüyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezindeki engelli çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş çömlekleri boyayarak hem hayata tutunuyor hem de bir geleneği canlandırıyorlar.

VAN 17.01.2018 11:36:13 0
Engelliler çömlek boyayarak bir geleneği sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gürpınar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürütülen Engelsiz Yaşam Merkezi, ilçedeki engelli bireylerin sosyal, sağlık ve kültürel konularda gelişmesini sağlıyor. Hizmet verilen atölyelerde engellilerin el becerilerinin yanı sıra renk algınları ve taklit becerilerini arttırmaları için de çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda çömlek, su testisi, vazo, küp ve kumbara gibi seramik ürünler, engellilerin özverili çalışmaları sonucu farklı renklere boyanıyor.
    Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, engelli vatandaşların toplumsal hayata daha çok katılmalarını sağlamanın herkese düşen bir görev olduğunu vurguladı. Engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek için farklı projeler geliştirdiklerini ifade eden Doğramacı, "İlçemizde engelli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla hizmete sunduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezimizde birçok ilde bulunmayan hizmeti sunuyoruz.  Bunun yanında unutulmaya yüz tutmuş çömlek boyama sanatını da engellilerimiz yaşatmaya çalışıyor. Burada sadece sosyal aktiviteler değil aynı zamanda fizik tedavi imkanı da sağlıyoruz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi