Engelliler Bir Günlük Askerlik Yaptı

Van'da 'Engelliler Haftası' nedeniyle 57 engelli, bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

VAN 10.05.2013 22:05:20 0
Engelliler Bir Günlük Askerlik Yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da "Engelliler Haftası" nedeniyle 57 engelli, bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'na gelen engelliler, asker tıraşları yapıldıktan sonra askeri kıyafetlerini giyerek yemekhaneye geçtiler. Yapılan duanın ardından karavanadan verilen yemeklerini yiyen engelliler, buradan tören alanına geçerek yemin törenine kadar eğitime tabii tutuldu. Temsili askerlik uygulaması kapsamında selam verme, nişan alma, esas duruş

ve tören yürüyüşü gibi eğitimleri verilmesi sonunda yemin törenine geçen engelliler, daha sonra İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve yardımcılarından terhis belgeleri ile hediyelerini aldılar.

Bir günlük de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan Erdi Şahar, "Askerlik yapma çok güzel bir duygu. Bugün benim günüm. Sanki bugün yeniden doğmuş gibiyim. Bir günlük askerlik yaptım, çok heyecanlıyım. Bu heyecan yüzünden bu gece nasıl yatacağım bilemiyorum. Asker olmayı çok istiyordum. Devletimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Askerlik görevini yerine getiren kadınlardan Sevim Polat Cağanlı ise, "Bu üniformayı taşımak benim için çok anlamlı. Çok kutsal bir üniforma bana göre. Sıra dışı bir gün yaşadık ve biz de asker olduk. Bunun için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.