Engelli kampı kurulacak

Van'daki engelli derneklerinin organizasyonunda, 400 engellinin davet edildiği bir kamp kurulacak. Akdamar Adası karşısında bulunan bölgede düşünülen kamp için engelli dernekleri yetkilileri, ildeki belediyeleri, ekonomik kuruluşları ve kam

VAN 27.06.2016 12:40:11 0
Engelli kampı kurulacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Bir araya gelen Van'daki engelli dernekleri, çatışmaların yaşandığı Cizre, Şırnak, Diyarbakır, Nusaybin, Yüksekova gibi yerleşim yerlerinde bulunan 400 engelliyi Van'da 10 gün boyunca misafir etme kararı aldı.
Hemen harekete geçen engelli dernekleri, önceki gün ilk olarak Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban'ı ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi ve destek talebinde bulundu.
Organizasyonu gerçekleştiren engelli derneklerinin destek amacıyla farklı kesimlerle de görüşeceği öğrenildi.

ANLAMLI ORGANİZASYON!
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, önemli ve anlamlı bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Çatışma bölgelerinde bulunan engellileri misafir etmek istediklerini belirten Kayhan, şu bilgileri verdi:
"Biliyorsunuz, Cizre, Sur, Yüksekova ve diğer çatışmaların olduğu yerlerde de engellilerimiz var. Biz ayırım yapmadan tüm engellilerimizi destek amacıyla bir hafta, 10 gün misafir edelim dedik. Ve şu anda Kent Konseyi Engelli Meclisi, Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği ve Altı Nokta Körler Derneği olarak bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Kentteki diğer engelli derneklerini de katacağız. Ayrıca çevre illerdeki engelli derneklerini de davet edeceğiz."

400 ENGELLİ
400 engelliyi ağırlayacak bir kamp düşündüklerini ifade eden Kayhan, bu konuda da şunları söyledi:
"Akdamar Adası karşısında bulunan bölgede bir kamp düşünüyoruz. Bir hafta, belki 10 gün olur. Yol ücretleri hariç, tüm masrafları biz karşılayacağız. Belki yol masrafları da daha sonra bir biçimde karşılanabilir, olursa, onun da planlamasını yapacağız. İşitme, görme, zihinsel, bedensel tüm bu engellilerimizi moral desteği babından ağırlamak istiyoruz, tabi bunun için de kurumlarımızın bizi maddi olarak desteklemesi gerekiyor."

BELEDİYEDEN "DESTEK" SÖZÜ!
Destek için önce belediye ile görüştüklerini, sırasıyla birçok kurumla da görüşeceklerini belirten Kayhan, şu çağrıyı yaptı:
"Biz Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği ve Kent Konseyi Engelli Meclisi temsilcileri olarak Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile görüştük. Kendilerinden destek sözü aldık. Destek vereceklerini söylediler. Üniversite, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, ticaret odaları ve kaymakamlıklarla da görüşeceğiz. Sonuçta bu organizasyon daha çok kamu kurumlarını ilgilendiriyor. Bize yeri Spor İl Müdürlüğü tahsis edecek. Sizin de aracılığınızla bu çabamıza destek çağrısı yapıyorum. İl dışındaki hayırsever vatandaşlar da katkı yapabilirler. Her şey makbuz karşılığı olacak. Destek vermek isteyenler, derneğimize başvurabilirler."