Engelli dernek başkanlarıyla bilgilendirme toplantısı

Van ilinde faaliyet gösteren Engelli Dernekleri ile bakanlık bünyesinde yapılacak iş ve işlemler ile ilgili bilgilendirme ve tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

VAN 17.04.2014 21:40:46 0
Engelli dernek başkanlarıyla bilgilendirme toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir ve Van ilinde faaliyet gösteren 6 engelli dernek başkanı katıldı.

“Engelli vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunacağız”
Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, dernek başkanlarından dernek çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunarak “Engelli vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek için devletin bize sağlamış olduğu imkânlar neticesinden faydalanarak engelli vatandaşların daha kolay ve rahat bir yaşam sürmesini, iyi bir eğitim alması için her türlü desteği sağlamak bizlerin görevidir ve bu yüzden engelli vatandaşlarımız ile özellikler gönül dostu, gönül bağı kurmamız onlar için çok daha faydalı olacaktır ve engelli vatandaşlarımız içinde devletin ulaşılabilirlik olunması için kamu kurum ve kuruluşlarına asansör yapılacak. Beraber el ele vermemiz birlikte hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Biz büyük bir aileyiz”
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, sunum şeklinde yaptığı konuşmasında “Öncelikle “Biz Büyük Bir Aileyiz” dernek başkanlarına bizim mahallelerde öncelikle kaç engelli olduğunu bilmemiz gerekiyor ve biz çalışmalarımız sonucu bunu belirledik ve sizlerle şuan bunu paylaşıyoruz, şuan ki çalışmamız da mahalleler için kurduğumuz ekipler var ve bu mahallelere ekiplerimizi zimmetledik, personellerimiz bu saha çalışmalarında ‘Makbil Programı’ kullanacak saha çalışmalarında yapılacak olan engelli ziyaretleri bu sisteme girilecek ve biz bunu çok yakından takip etmiş olacağız. Makbil Programının dernek başkanları tarafından da kullanılacak” dedi.

Dernek başkanları engelli vatandaşlarının özelikle ulaşabilirlik ile sıkıntı yaşadıklarını ve bu yüzden daha iyi bir çözüm için destek beklediklerini ifade ettiler. Toplantıda dernek yöneticilerinin görüş ve önerileri alındı ve yıl içerisinde toplantıların belli aralıklarla yapılması kararlaştırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Şinasi Erol, derneklerimiz ile koordine bir şekilde iş ve işlemlerin aksamadan yapılması için beraber çalışmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

(Murat Dalgın, Hacı Yılmaz-İLKHA)