Empati yapıyorum, gözlerim kapalı... VEDAŞ enerji verdi!

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Müdürü Emrullah Okuducu, görme engellilere yönelik bir duyarlılık oluşması için kurumlara, kendi aralarında, görme engellilere has bir takım oyunu olan ve gözlerin bağlanarak oynandığı goalbal

VAN 2.11.2017 10:08:32 0
Empati yapıyorum, gözlerim kapalı... VEDAŞ enerji verdi!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Van Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulübü Goalball Takımı ile VEDAŞ arasında önceki gün İskele YİBO Spor Salonu’nda goalball dostluk ve dayanışma maçı oynandı. Maçta, Türkerler VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş, VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, VEDAŞ Van İl Müdürü Beytullah Özbayram ile VEDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmeni Ercan Kısacık oyuncu olarak yer aldı. Bazı VEDAŞ çalışanlarının ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden akademisyenlerin de takip ettiği maç, 8-7 görme engellilerin galibiyetiyle sonuçlandı. Maçtan sonra da VEDAŞ tarafından getirtilen baklava, oyunculara, yöneticilere ve izleyicilere ikram edildi. Kentte enerji problemi tartışılsa da, VEDAŞ bu organizasyon ile görme engelli bireylere büyük bir moral ve enerji verdi.
 
 
“GÖZLERİMİ KAPATINCA ANLADIM…”
Dostluk maçıyla ilgili gazetemize konuşan Türkerler VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş, görme engellilere destek konusunda her zaman hazır olduklarını söyledi.
Görme engellilerin ne kadar zorluk yaşadıklarını gözlerini kapatınca anladığını belirten Taş, şöyle dedi:
“Biz şirket olarak elimizden geleni yapacağız. Biz şimdiye kadar Van ilinde her tür sportif organizasyona destek verdik. Başkanın talebi geldi, biz de gereken desteği vereceğiz. Hepimiz bir engelli adayıyız. Bunun bilincinde olmak gerekiyor. Şimdi gözlerim kapalı olarak oynadım ya, işte o an anladım işlerinin ne kadar zor olduğunu, dışarıdan bakmak yetmiyor, işin içine girince anlıyorsunuz.”
 
 
“ÖZGÜVENİ GÖRDÜK”
VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu da, gözleri kapalı olarak oynadıkları maçın özgüven açısından kendilerine bir bakış açısı sağladığını belirterek, şunları söyledi:
“Önce insan olarak sonra VEDAŞ’ın bir üyesi olarak biz bugün burada bulunmaktan büyük bir zevk aldık. Büyük bir mutluluk duyduk, onur duyduk. Gerçekten biz, engellileri toplumdan dışlanmış insanlar olarak değil, dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Bu anlamda da bazı organsal eksikleri olsa dahi birçok noktada bizden daha ilerde olan, duyuları daha gelişmiş insanlar olarak görüyoruz. Biz bugün bu etkinlikle onların dünyasına girdik. Gerçekten de engelli dahi olunsa başarılı bir şekilde insanlar topluma karışabilir. Toplumun bir bireyi gibi çok rahat davranabilir. Ve kendi öz güveniyle çok işler başarabilir, bugün bunu gördük. Ve gerçekten de engelli olarak yaşamanın zorluklarını da yaşadık. Bu bize ne kazandıracak, tabi ki bu bizde bu insanlara nasıl yardımcı olabileceğimiz, daha rahat yaşayabilmeleri için nasıl destek olabileceğimiz düşüncesi oluşturdu. İşin doğrusu bu. Bu yönde bir farkındalık oluşturdu. İnşallah bundan sonraki organizasyonlarda elimizden geldiğince yer alacağız, kendi işimizle de ilgili olsa, biz bu arkadaşların hayatını daha nasıl kolaylaştırabiliriz, bunun arayışı içerisinde olacağız. Maddi olarak da elimizden ne gelirse yapacağız inşallah.”
 
 
KURUMLARA ÖNERİ
Herkesin ve özellikle de kurumların görme engellilerin yaşam zorluklarını anlayabilmesi için bir farkındalığa yönelmesi gerektiğini ifade eden Okuducu, şöyle bir öneride bulundu: 
“Şimdi biz geldik bu arkadaşlarımızla bir maç yaptık. Diğer paydaşları da bu işin içine katarak, mümkün olduğu kadar bir bilinç olayını tüm kurumlara yayıp, toplumsal bir hafıza oluşturmak, toplumsal bir farkındalık oluşturmak gerek. Bu anlamda kurumlararası goalball maçları tertiplenebilir, çok da iyi olur. Zaten çok güzel ve zevkli bir oyun.”
 
 
ENGELLİLERDEN TEŞEKKÜR
Maçtan sonra görme engelli oyuncular rakip oyuncularla tokalaşarak teşekkür ederken, kısa bir açıklama yapan Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan ile Spor Kulübü Başkanı Mail Tam da, VEDAŞ ve VEPSAŞ yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
 
 
ADANA’DA OLACAKLAR
Van’da hazırlık maçları yapan Van Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulübü Goalball Takımı, 27 Kasım’da da Adana’da olacak.
Adana’da 27 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında 81 ilin goalball takımlarının katılacağı müsabakalar yapılacak.
1. 2. ve 3. olan takımlar, goalball birinci ligine terfi edecek.
Özel Haber: Adil HARMANCI 
Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi