'Ellerini Ovuşturanlar Var'

Hüseyin Çelik: 'Bu dertle birlikte 400 milyar dolar kaynağımız heba oldu. 40 bin insanımız öldü. Anaların gözyaşı sel oldu'

VAN 9.05.2013 16:45:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Süphan Mahallesi'nde arsası Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekle İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından tahsis edilen 5 katlı yapılacak binanın temel atma törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, VanAK Parti Milletvekili Mustafa Bilici, Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve çeşitli illerin birlik başkanları katıldı. Temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Türkiye'nin yıllardır çok büyük bir derdi olduğunu, bu derdin de bittiğini söyledi. Çelik, şöyle dedi:

"Bu dertle birlikte 400 milyar dolar kaynağımız heba oldu. 40 bin insanımız öldü. Anaların gözyaşı sel oldu. Kan ve nefret büyütüldü. Ama biz sevginin dostluğun temellerini atmak zorundayız. Bu topraklarda 'Huzurlu nasıl yaşanacak' yolunu bulmak zorundayız. Ben bir konuşmamda; 'Çocuklarımız ölmeyecekse, kaynaklarımız heba olmayacaksa bunun için gerekirse şeytanla bile görüşülür' dedim. Sonra bana bir televizyon programında tekrar sordular. Ben de barış için 'Evet bırakın şeytanı biz o adamla bile görüşürüz dedim."

Akil insanların Türkiye'nin birçok iline giderek barış için çabaladığını belirten Çelik konuşmasını söyle sürdürdü:

"Akil İnsanlar, Kocaeli'ne gitti. 30 kişi çıkıyor o da İP, MHP'li sanırım akil insanları protesto ediyor. Bizim medyamız şok başlıkları atıyor. Akil insanlar kim? Bunları para için mi yapıyor? Hepsinin kendi işleri var. Bütün tüccarın, memurun, işçinin temsilcisi var. Memur-Sen, KESK orada. Sünni var, Alevi var, Türk- Kürt, kadın- erkek var. Bunlar şöhret peşinde değiller. Para pul peşinde değiller. Bu insanlar ülkenin huzuru için gece- gündüz bunun için çalışıyorlarsa onlar teşekkürü alkışı hak ediyorlar. İstanbul'da akil insanlar heyetinin bir aylık değerlendirmesini yapacağız. Bu insanlar bir ay daha görevlerine devam edecek. Ülkede fitnenin değirmenine su taşıyanlar var. Süreç çok hassas. Herkes: diline, eline hakim olmalı. Ulu orta söylenen şeyler Yozgat'ta Kayseri de insanların sevgisine yol açar insanlar omuzlarına kaldırır. Ama bu sözler başka bölgelerde rahatsızlık yaratırsa bu söz, söz değildir. Biz 81 ili esas alarak konuşmak zorundayız. Kucaklaşmak budur. Sorumluluk bunu gerektirir. Herkesin bu sorumlulukla hareket etmeli. Şu anda ellerini ovuşturanlar var. Süreç kötü gitse de PKK çekilmese ortalık karışsa da biz bundan siyasi rant sağlasak diye bekleyenler var. Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları bu millet de Allah da affetmez. Onlara bu fırsatı vermememiz lazım. Hiçbir zaman bir şüpheye düşmeyin. Kimsenin itilip kakılmadığı bir ülke özlemi içindeyiz. Anayasa çalışması olacak. Ama bu pazarlık konusu olmayacak. Kimseyle pazarlık yapmayacağız. Yıllardır eleştirdiğimiz insanları ötekileştirmişiz devlet olarak özeleştiri yapmalıyız."

PROTOKOLDE KRAVAT GÜLÜŞMESİ

Açılış öncesi Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Alan ile sarı zeminde, lacivert çizgili kravatı taktığını gören Hüseyin Çelik gülüştü. Protokolde arkasını dönerek kravatını Alan'a gösteren Çelik, aynı kravatı taktıkları için 'pişti' olduklarını söyleyince gülüşmeler oldu. - Van