Eli Bıçaklı Çete Van’da 5 kişiyi bıçakladı

Van’da Eli bıçaklı çete üyeleri bayramın ikinci gününde aynı anda 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralanan 3 kişinin hayati tehlikesinin olduğu belirtilirken, Olaya karışan 2 kişi göz altına alınd

VAN 6.10.2014 15:45:53 0
Eli Bıçaklı Çete Van’da 5 kişiyi bıçakladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eli Bıçaklı Çete Van’da 5 kişiyi bıçakladı

Dunyadavan.com

Van’da Eli bıçaklı çete üyeleri bayramın ikinci gününde aynı anda 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralanan 3 kişinin hayati tehlikesinin olduğu belirtilirken,  Olaya karışan  2 kişi göz altına alındı.

 Olay saat 09.00 sıralarında Van'ın İpekyolu ilçesi hastane caddesinde meydana geldi. İddiaya göre Kapıköy Sınır kapsında yolcu taşımacılığı yapan  bir kooperatife bağlı İ.D.’ma ait yolcu minibüsü İran’a gitmek isteyen yolcuları otelde aldığı sırada  O güzergahta yolcu taşımacılığı yapan Mendan (yatıksırt) köyü nüfusuna kayıtlı başka bir grup tarafından darp edilerek linç edilmek  istedi.  Aldığı darbelerle ağır yaralanan İ.D. telefonla durumu yakınlarına bildirdi.  Kısa süre sonra  olay yerine gelen yakınları orada kimseyi göremeyince  İ.D’yi darp edenlerin yazıhanelerinin bulunduğu hastane caddesine gitti. Oradan da kimseyi bulamayan  İ.D’nin yakınları, olay yerinde uzaklaştıkları sırada ellerinde bıçaklı 3 kişi arkadan yaklaşarak İ.D’nin yakınları olan   F.A; M.A; K.D  ile isimleri  öğrenilmeyen 2 kişiyi daha bıçak darbeleriyle yaralayarak olay yerinden kaçtı.   Yaralılar Araştırma hastanesi ile Bölge hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çete üyelerinin olayda kullandığı bıçakların böbreklerine ve ciğerlerine isabet eden F.A; M.A; ile K.D  isimli şahısların hayati tehlikelerinin devam edildiği belirtildi

Olaya karıştıkları saptanan 2 zanlı göz altına alınarak Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa çıkarılacağı belirtilirken, olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

2 AY ÖNCE DE 1 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Van-Kapıköy- İran güzergahında yolcu taşımacılığı yüzünden  geçtiğimiz 29 Temmuz günü,  12 ve 13 nolu kooperatif üyeleri arasında çıkan kavgada  C.E’ın  azmettirdiği kişiler tarafından  karşı kooperatif üyesi  olan Faruk Kıyatmaz’ı silahla vurularak öldürülmüştü. C.E ile birlikte iki kişi tutuklandı. Aradan 2 ay geçmeden Van merkezden de  bu olayın meydana gelmesi dikkat çekti. C.E ‘ın sahibi olduğu 13 nolu kooperatif üyeleri  başka bir kooperatif  üyelerinin yolcu taşımacılığını yapmasını engellemek için şiddete başvurmaya devam etti. 

Olayda oğlu bıçakla yaralanan Mehmet Demiradam,   birileri köyümüzün sınırlarında ve kendi arazilerimizin üzerinde kurulu olan Kapıköy sınır kapısında faydalanmamızı  istemediğini belirterek, “ Buralarda birileri 2 yıldır çeteleşmeye başladılar. En doğal hak olan ve arazilerimizin içinde kurulu olan kapıda en  çok bizim hakkımız olması gerekirken, çeteler tarafında oradan bizleri kovmak istiyorlar.  Yolcu taşımacılığı yüzünden 2 ay önce bir kişi yine bu çete üyeleri tarafında öldürüldü. Bugünde benim oğlum ve akrabalarım  bu çete üyeleri tarafında bıçaklandı. Yetkililer bu olaya duyarlı davranmıyor. Bu işin altında çok sular dönüyor. Bunlar kimden güç alıyor.   Kapıköy sınır kapsında 80 kilometre uzaklıktaki bir köy kalkmış  kapiköylü vatandaşlara  siz burada yolcu taşıyamazsınız diyor. Defalarca yolumuzu kestiler.  Ama yetkililer bu konuya gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Yoksa bu iş daha da büyüyecek. Birileri rant peşinde. Haraç peşinde. Birleri köyümüzden bizleri  çıkartmak istiyor. Kendi arazimizde kurulu olan tezgahtan  ekmeğimiz elimizden almak isteniyor. Biz buna müsaade etmeyiz. Birileri olayı Aşiret olayına çevirmek istiyor bizim Aşiretle-Maşiretle ilgimiz yok. Biz ekmeğimizin davası peşindeyiz” dedi.