Elektrik kontağı faciaya yol açıyordu

Van’da elektrik kesintilerinin artış göstermesi beraberinde sıkıntılara yol açıyor. Son olarak bir lokantada elektriklerin gidip-gelmesi sonucu kontak oluştu. Kontak sonucu oluşan yangın, doğalgaz kombisine ulaşmadan, esnafların dikkati il

VAN 27.06.2016 20:12:17 0
Elektrik kontağı faciaya yol açıyordu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da son zamanlarda sık sık elektriklerin gidip gelmesi sonucu iş yerlerinin kepenklerini açamayan esnaf, saatlerce dükkânlarının önünde elektriğin gelmesini bekliyordu. Daha önce defalarca aynı mağduriyetin dile getirildiği sokakta bu kez facianın eşiğinden dönüldü.

     İşyerlerini açmak için dükkânlarına gelen esnaflar elektriğin tekrar olmadığını görünce, beklemeye koyuldular. Birçok esnafın yine işyerini açamadığı bir restaurantta yanık kokusunun gelmesinin üzerine harekete geçildi. Bahçıvan Mahallesi 44’ncü Sokak’ta meydana gelen olayda Altınşiş Döner Kebap Salonu’ndan elektrik kontağından alınan koku üzerine jeneratör bağlanarak, kepenk açıldı.

      Bir anda elektrik kontağındaki yangın ile karşılaşan işyeri sahibi ve çevredeki vatandaşlar sigortaları kapatarak olaya müdahale etti. Yangının çıktığı kontağın bulunduğu yerde doğalgaz kombisi ve hortumunun olması yürekleri ağızlara getirdi. Çıkan yangın esnasında ateşin buraya sıçraması durumunda olası bir facianın meydana gelmesinden korktuklarını ifade eden işyeri sahibi Tacettin Bakış, VEDAŞ’a tepki gösterdi.

    Öte yandan elektrik kontağından çıkan yangının jeneratör bağlanırken mi çıktığı merak edilirken, işyeri sahibi Tacettin Bakış, “Sonuçta VEDAŞ yüzünden mağdur olduk. Bu kesintiler olmasa belki de bu iş başımıza gelmeyecek” ifadelerini kullandı.

   Bölge: Fahrettin Yiğit