Ekonomi Konseyi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi

Van Ekonomi Konseyi, Nisan ayı olağan toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdi.

VAN 29.04.2014 17:16:17 0
Ekonomi Konseyi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Ekonomi Konseyi, Nisan ayı olağan toplantısında, kentin imar durumu ve Van Gölü’nün kirliği masaya yatırıldı.

Toplantıya Dönem Başkanı VAN TSO Başkanı Necdet Takva’nın yanısıra, VAN ESOB, VAN SMMMO, VANSİAD, VAN İŞGEM, VAZOB, VASİAD, VAN SOFÖD, TÜMSİAD, MÜSİAD ve Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek kahvaltı etkinliği başta olmak üzere kentin imar durumu ve Van Gölü’nün kirliği konuları görüşüldü.

Dünyanın en kalabalık kahvaltı etkinliği hakkında konsey üyelerine sunum yapılarak kahvaltı etkinliğinin asıl amacının bir rekor denemesi olmasından çok kentin marka değerini artırmak ve turizm açısından kentin gelişimine katkı sağlayacak bir proje olduğu ifade edildi.

Toplantıda, söz alan STK temsilcileri, bu organizasyon kapsamında temsil ettikleri kurumların tüm imkanları ile destek sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Konuyla ilgili düşüncelerini ve önerilerini sunan konsey üyeleri 15 gün sonra olağan üstü toplanarak süreci yakından takip etme kararını aldılar.

Bir diğer gündem maddesi olan kentin imar durumunu değerlendiren konsey üyeleri, yerel yönetimlerle bir araya gelinerek bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekliliğini dile getirdiler. Kente uygun olabilecek ve daha önce STK’lar tarafından hazırlanan raporlar göz önünde bulundurularak şehrin imar durumunun mutlaka revize edilmesi gerektiği üzerinde görüş birliği yapan konsey üyeleri kentin geleceğinin bu temel üzerinde şekilleneceğini ve bu konuda bir çalıştay yapacaklarını belirttiler.

Son olarak Van Gölü kirliliği konusunu masaya yatıran Van Ekonomi Konseyi temsilcileri, Van Gölü’nün kentin en önemli değerlerinden biri olduğunu ve her gün biraz daha kirlenerek yok olmaya yüz tuttuğunu belirttiler. “Van gölü olmasa ne olurdu?” sorusunun toplumun her kesiminin kendine sorması gerekliliğine değinildi.

Van Gölü çevresindeki tüm yerel yönetimlerle bir araya gelinmeli arıtma tesislerinin tam kapasite ile aktif bir şekilde çalışmasının çok önemli bir faktör olduğunu belirten konsey üyeleri Van Gölü koruma kanunu adı altında bir çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili MÜSİAD Van Şubesi Başkanı Av. İsmail Say’ın yapmış olduğu çalışmalar bir sonraki toplantı da konseye anlatılarak en yakın zamanda TBMM gündemine taşınacağı ifade edildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)