'Eğlenceli Çocuk Hastanesi Projesi' Van'a birincilik getirdi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘7’inci Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde ‘Eğlenceli Çocuk Hastanesi’ projesi ile Türkiye birincisi ödülünü aldı.

VAN 18.01.2018 10:19:53 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Hastanede düzenlenen plaket töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Nevzat Akdoğan, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Bahadır Öndeş’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Operatör Dr. Umit Haluk İliklerden, proje hakkında sunum yaptı. Törenin ardından bir açıklamada bulunan İliklerden, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘7’inci Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin İzmir, Eskişehir, Antalya ve İstanbul gibi üst düzey hastanelerin arasından sıyrılarak birinci olduğunu belirterek, bu başarının Van için önemli olduğunu söyledi. Hastane olarak yaptıkları ‘Eğlenceli Çocuk Hastanesi’ projesi ile ‘Sağlıkta Kalite Standartları En İyi Uygulama’ ödüllerinde Türkiye birinciliği aldıklarının altını çizen İliklerden, “İzmir, Eskişehir, Antalya ve İstanbul gibi çok elit üst düzey seçkin hastanelerin arasından sıyrılarak, 106 proje arasından ‘Sağlıkta Kalite Standartları En İyi Uygulama’ ödülünü Van iline kazandırmış olmaktan tüm ekip adına, hastanemiz adına, Vanlı hemşehrilerimiz ve bu projenin asıl sahibi olan çocuklarımız adına çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

 

"Hasta ve çalışan memnuniyetini sağlamayı hedefledik"
Projenin 2017 yılında 10 aylık bir süreçte yapıldığını ifade eden Dr. İliklerden, “Projemizde öncelikle çocuklarımızın hastanede yatış süreçlerinde tedavi travmalarını atlatmalarını, bu anıların kötü anılar olarak kalmamasını hedefledik. Yaptığımız projede özellikle cerrahi vakaların ameliyathanelere akülü araçlarla transferini ve uyutma odasında ebeveynler ile birlikte bulunmalarını sağlayarak tıbbi tedavilerin örseleyici etkilerini önlemeye çalıştık. Projede aynı zamanda çocukların alışık olmadığı tekerlekli sandalye ve sedye uygulaması yerine bunlar için özel dizayn edilmiş bebek arabalarına serum askıları takılarak onların hastane içerisindeki transferlerini sağladık. Hastanemizdeki çocuk kliniklerimizde, 100 adet çizgi film karakterini boyayarak çocuklarımızın alışık oldukları bir ortam hazırlamaya çalıştık. Böylece daha ileriki hayatlarında hem sağlık çalışanlarına karşı tavır ve tutumlarını iyi niyetlerle beslemelerini sağladık hem de hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyetini sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

 

"Biz çocuklarımızı herkesten daha çok sahiplendiğimizi ve sevdiğimizi gösterdik"
Türkiye’de ilk defa yapılan yardım mağazası ve çocuk bağış mağazasıyla hastaneye gelen tüm çocukların bakım ve kıyafet ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini vurgulayan İliklerden, “Minik hayaller çocuk mağazamızda 10 ay itibariyle 900 çocuğumuzun 5 bin parça ihtiyacını karşılamış bulunmaktayız. Bu projeyi Antalya’da veya Ankara’da Sağlık Bakanlığının ve tüm sağlık yöneticilerinin bulunduğu ortamda sunarken şu konuda çok sevindik. Biz çocuklarımızı herkesten daha çok sahiplendiğimizi ve herkesten daha çok sevdiğimizi gösterdik. Tüm bakanlık ekibi bu projenin Van’a gelmesinden duydukları sevinci bizzat bildirdiler. Bir çocuğumuzun ilk defa bir oyuncak sahibi olunca canlı olduğunu sanması, Hakkâri’ye gidecek bir çocuğumuzun kış ayında terliğinin, montunun olmaması ve bunu bizim karşılamamız, hayatında ilk defa resim yapan, film izleyen, sinema etkinliklerine katılan ve ilk defa bir palyaço gören çocuklarımızı mutlu etmemiz ve onları iyileştirerek taburcu etmemiz, bizi bu projede daha da güçlendirdi, daha çok heveslendirdi ve daha çok çalıştık. Bu anlamda bu ödülü Van’a getirmiş olmaktan tüm hastane ekibimiz adına çok büyük mutluluk duymaktayım. Bu kapsamda projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından aldığı birincilik ödülünü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Bahadır Özdeş’e hediye eden Dr. İliklerden, katılımcılardan alkış aldı.
Hastane yönetimi ve proje ekibinin katıldığı tören, projede emeği geçenlere plaketlerin sunulması ile sona erdi.

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi