Eğitim yatırımlarında cimrilik olmaz!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, hiçbir kamu kurumunun eğitim yatırımlarına yönelik konularda cimrilik gösteremeyeceğini dile getirerek, ülke genelinde tekli (tam gün) eğitime geçiş' hedefi kapsamında, Van'da da önemli adımlar atılmaya başla

VAN 8.09.2017 10:32:29 0
Eğitim yatırımlarında cimrilik olmaz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van genelinde, diğer illerle eş zamanlı olarak tekli eğitime geçilmesi adına, derslik ve okul ihtiyacının süratle giderilmesi için gerekli yer tahsislerini konu alan toplantı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında Valilik'te gerçekleştirildi.
     Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, kaymakamlar, belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırkekin, güvenlik birim amirleri, kurum müdürleri ve milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla, Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Zorluoğlu, Van'da en önemli yatırımların eğitime yapılacağını söyledi.
    Hiçbir kamu kurumunun eğitim yatırımlarına yönelik konularda cimrilik gösteremeyeceğini dile getiren Vali Zorluoğlu, memleketimizin geleceğinin eğitimden geçtiğini ifade etti.
 
    "VAN'DA ÇOK MİKTARDA DERSLİK AÇILDI"
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ülke çapında tam gün eğitime geçiş çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Vali Zorluoğlu, Van'da çok miktarda derslik açığı bulunduğunu belirterek, "İlimizdeki mevcut durumu ilgili arkadaşlarımız çalıştılar. Neticesinde liselerimizde tam gün eğitim problemi yok. Ama ilkokul ve ortaokullarımızda çok ciddi sorun var. Bununla alakalı olarak en önemli konulardan bir tanesi okul yapılacak arsa temini konusudur. Bu konu halledildikten sonra üzerine okul yapmak kolay. Milli Eğitim Bakanlığımız desteğe hazır, biz de yerel düzeyde destekliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız da inisiyatif alacaklardır. Ama arsa olmazsa planladığımız çalışmaları yapamayız" diye konuştu.
     Ana hedefin; her öğrenciyi tam gün eğitime tabi tutacak bir okula göndermek olduğunu aktaran Vali Zorluoğlu, "Bu iş için kamu kurum ve kuruluşlarının, taşın altına ellerini koymaları gerekiyor. Van merkez, Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait olup, bizim de tamamı veya bir bölümünün okul yeri olarak kullanılabileceğini düşündüğümüz yerleri, bugün burada masaya yatırıyoruz. İlgili kurum amirleri ile bahse konu yerleri burada kararlaştırıp, sonrasında gerekli prosedürleri yerine getireceğiz. Bu mesele hiçbirimizin şahsi meselesi değil, ama hepimizin ortak meselesidir. Çocuklarımızın, gençlerimizin, memleketimizin geleceği bu konudan geçiyor" dedi.
    Van ili merkez ilçelerinde eğitim yatırımlarına yönelik taşınmaz temini başlıklı toplantıda, Vali Zorluoğlu'nun açılış konuşması sonrasında söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okul yapımına uygun arsaları, hazırlanan haritalar üzerinde Vali Zorluoğlu ve toplantıya katılanlarla paylaştı. Toplantıda, merkez ilçeler olarak bilinen Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde önceden tespiti yapılmış 41 arsa, istişareler sonucunda katılımcı kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin de eğitim yatırımlarına uygunluk onayıyla birlikte okul yapılmak üzere tahsis edilmiş oldu.
    Toplantı sonunda, işbirliği ve kat edilen mesafe için tüm katılımcılara teşekkür eden Vali Murat Zorluoğlu, yapımı süren okullar ile yeni tahsisi yapılan arsalardaki eğitim yatırımlarının hızlandırılması talimatını verdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi