“Eğitim sadece devlete bırakılamayacak derecede çok önemli bir konudur“

İşadamı Cemil Avcı'nın Muradiye İlçesi'nde yaptıracağı ve tüm masrafların kendisine ait olacağı okul yapımı protokol töreninde konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, milli eğitim meselesinin önemine değinerek, 'Eğitim konusu sadece dev

VAN 15.10.2018 18:58:06 0
“Eğitim sadece devlete bırakılamayacak derecede çok önemli bir konudur“
Tarih: 01.01.0001 00:00
      Vanlı Hayırsever İşadamı Cemil Avcı, Muradiye İlçesinde anne ve babasının adına modern bir okul yaptırmak için Valilikte yapılan ve Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun da katıldığı protokol törenine katıldı.

 


         Protokolün imzalanması öncesi konuşan Vali Zorluoğlu, anlamlı ve önemli bir tören için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Malumunuz geçtiğimiz yıl Temmuz ayında göreve başladığımızda Van'da eğitimin önemine değinmiştik. Sonraki süreçte yaptığımız çalışmalarda Van'da eğitim kalitesinin topyekûn yükseltilmesi için üç ana hedefe değinmiştik" diye konuştu.
Eğitim kalitesinin artırılması için hedefleri sıralayan Vali Zorluoğlu, "Bu hedeflerin birincisi fiziki açıdan olan yetersizlikleri sonlandırmaktı. Yani derslikleri tamamlamaktı. İkincisi Van'da başta LYS ve üniversite sınavları olmak üzere akademik başarının artırılmasıydı. Üçüncüsü de orta öğretimdeki, liselerdeki okullaşma oranını artırmaktı. Bu hedefler doğrultusunda yoğun çalışmalar sergiledik" şeklinde konuştu.

 


        "OKULLAŞMA ORANINDA TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇTİK"
 Çalışmaların sonucu olarak bu hedeflere önemli ölçüde yaklaştıklarını anlatan Vali Zorluoğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar neticesinde okullaşma oranının artırılması hedefine ulaştık. Geçen yıl liselerde okullaşma oranı yüzde 59'lardayken, bu yıl bu oranı yüzde 95'in üzerine çıkardık. Okullaşmada Van Türkiye ortalamasının üstüne çıktı. Bu kağıt üzerinde yapılmış bir araştırma değil. Okul yöneticilerinin muhtarlarla yaptığı çalışmalardır. Ben bu çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Bir başka çalışmamız ise geçtiğimiz yıl akademik başarının yükseltilmesi için yapılan çalışmalardı. Rakamlar ortaya çıktığında sizlerle bunu paylaşacağız. Belediyeleri geçen yıl eğitimlere destek noktasında harekete geçirdik. Sürekli eğitim merkezleri açtık ve birçok öğrenci üniversiteli oldu. Bizim il merkezindeki sürekli eğitim merkezinde geçen yıl 8 yüz öğrencinin 2 yüzü 4 yıllık üniversiteyi kazandı. İnşallah bu çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

 


         "MURADİYE'YE MODERN BİR OKUL YAPILIYOR"
Söz konusu toplantının asıl amacına değinen Vali Zorluoğlu, "Bugün bir hayırsever vatandaşın bir ilçede bağış şeklinde okul yaptırması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu tam bizim Van'daki okul sayısını artırmak için de önemli bir girişimdir. Van'da okul arsası sorununu geçtiğimiz yıl büyük oranda hallettik. İmar planlarındaki değişikliklerle arsa sorununu çözdük. İnşallah devletimiz buralara yeni okullar yapacak. Ancak milli eğitim sadece devlet gücü ile yapılacak yatırımlarla üstesinden gelinecek bir durum değildir. İşadamlarının da desteği şart. Bunu kamuoyuna yaptığımız çağrılarla duyurduk. Bugün Çatak'ta benzer şekilde bir hayırsever vatandaşımızın yaptığı okul açılıyor. Yine burada törenle Muradiye ilçesinde 640 öğrenci kapasiteli 16 derslikli bir okul binası, saha tanzimi ve çevre düzenlemesi anahtar teslimi yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı'mıza ve Valiliğimize anahtar teslimi yapılarak devredilecektir. Bunun protokolünü imzalamak için bir araya geldik. Hayırsever vatandaşımız Cemil Avcı, imzalayacağımız protokolle, hiçbir masraf bize yüklemeden, bu okulu çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırmış olacaktır. Cemil Avcı kardeşimize, huzurlarınızda şahsım ve devletim adına yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah okul tamamlandığında biz de okula anne-babasının ismini okula vererek devlet olarak jest yapacağız. Tüm bu süreçler denetimlerimiz sonucu gerçekleşecek. Söz konusu okul kendilerinin arsası üzerine yapılacak. Burada Muradiye Kaymakamımızın da katkısı var, ona da teşekkür ediyorum. Tekrar Cemil Avcı kardeşimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Konuşmanın ardından protokol imzalandı.