Efsane futbolcu Van’da futbol okulu açtı

VAN'IN PELE LAKAPLI HOCASI OKUL AÇTI... Van futbolunda yetenekli çocukların belirlenmesi ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bir dönemler Van futboluna damga vuran isimlerin başında gelen Pele Turan, lakaplı Van’ın efsane futbolcuları

VAN 20.06.2018 21:12:44 0
Efsane futbolcu Van’da futbol okulu açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 1980 Yılında Van PTT Spor’da futbola başlayan Van futbolunun Türk futboluna kazandırdığı Pele Turan lakaplı Van’ın efsane futbolcularından Turan Aktürk, sırasıyla İskelespor, Yüksekova Cilospor, Van TEDAŞ Spor ve DSİ Spor’da profesyonel olarak başarılı sezonlar ardından futbola DSİ spor’da noktayı koydu.

Vanspor altyapı genel koordinatörlüğü ve Van’ın çeşitli Amatörspor kulüplerinde antrenörlük yapan Van’ın efsane futbolcularından Pele Turan, deneyimini ve tecrübesini gençlere aktarma amacıyla Van’a futbol okulu açtı.

 

6 ile 15 yaş arası temel eğitim motivasyona yönelik bilinçli bir şekilde geleceğin yıldız adaylarına futbol eğitimi veren Pele turan futbol okulunda Zafer Ertan, Muhammed Aktürk ve Ferit Gündüz, gibi deneyimli hocalar eşliğinde çalışmalar sürdürülüyor.

“Türk sporuna yeni sporcular kazandırmayı hedefliyoruz”

Futbolun çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu belirten Aktürk, “Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Yaptığımız her şey onlar için, onlara daha güzel bir gelecek ve daha güzel bir yaşam ortamı oluşturmak içindir. Spor ruh ve beden sağlığına olumlu etkilerinin yanı sıra, çocukları kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor. Biz de bu bilinçle Futbol Okulunu açtık. Futbol Okulu’nda çocuklarımız sporcu terbiyesiyle yetişirken, Türk sporuna yeni sporcular kazandırmayı hedefliyoruz. Sokaklardan çıkan birçok efsane isim Türk sporuna ve Türk sporunun geleceğine önemli katkılar sağlamış, Türk ve dünya spor tarihine adını yazdırmıştır. Çocuklarımızın başarısı bizim mutluluğumuzdur. Çalışmalarımızı 4 Vanlı çalıştırıcı eşliğinde 4 ayrı grup halinde yapıyoruz. Çocuklarımıza elimizden geldiğince futbol ve sosyal gelişimine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.