Edremit'te 'kayyum' tepkisi

Van'ın Edremit ilçesinde belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin'in tutuklanmasının ardından per pazartesi günü yapılan basın açıklamalarının 44.'sü de dün yapıldı. Açıklamada eş başkanların serbest bırakılması talep edilirken,

VAN 28.06.2016 11:41:33 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit Belediyesinde gerçekleştirilen açıklamaya, Edremit Belediyesi Başkanvekili Nurhayat Çelik, DBP Edremit ilçe eş başkanları ve yöneticileri ve DBP'li Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Açıklamayı katılanlar adına DBP Belediye Meclis üyesi Nazime Bor yaptı. Açıklamada Edremit Belediyesi'ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Bor, kayyum atamaları konusunu da eleştirdi. Bor yaptığı açıklamada; "Her DBP'li belediye yılda 2 kez müfettişler tarafından en ince ayrıntısına kadar tümüyle incelenmesine rağmen hala birilerinin kayyum atamaya çalışması faşist cuntacı yönetimlerde görülen halkın kazanımlarına zorla el koymaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın devamında; "Edremit Belediyesi olarak halkımıza, kamuoyuna hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Bu gün belediyelerimize kayyum atayarak halkın kazanımlarına el koymak isteyenler belediyemizin her kuruşunun hesabını; kendilerinin belediyelerimize gönderdiği müfettişlerden sorabilirler. Her yıl bazen yılda iki defa müfettişler belediyelerimizde tüm detaylarıyla her çalışmanın, her kuruşun hesabını tutacak denetimleri yapmakta ve bu denetimler sonucunda yaptıkları incelemeleri raporlaştırarak İçişleri Bakanlığına, sayıştaya sunmaktadırlar. Edremit Belediyesi olarak her yıl tüm faaliyetlerimizin ve tüm bütçemizin hesabını düzenlediğimiz geniş kapsamlı halk toplantısıyla basına açık bir şekilde paylaşmaktayız. Bunu halkçı belediyeciliğin gereği olarak her yıl yapmaya da devam edeceğiz. Mali raporlarımızın ve bütçe harcamalarımızın tümünü kalem kalem yazıp bilbord, pankart ve basın yoluyla halkımızla paylaşmaktayız." denildi.

/ Haber Merkezi