Edremit'e ikinci halk plajı…

Türkiye'nin en büyük gölü olma unvanını taşıyan Van Gölü kıyısında yer alan Edremit ilçesinde ikinci halk plajı hizmete açıldı. Edremit'in adeta çehresini değiştiren sahil yolu projesinin ardından böylesi ikinci halk plajının hiz

VAN 8.07.2018 22:43:01 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van'ın Edremit İlçesi'nde belediye ve kaymakamlık katkılarıyla ikinci halk plajı hizmete açıldı.

Açılış programına; Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, ilçedeki kurum amirleri, bazı STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


        Edremit İkinci Halk Plajı'nın açılışında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, "Değerli Edremitliler, çok değerli hemşerilerim, bildiğiniz üzere, Edremit Belediyesi olarak bu sene birçok hizmete Elhamdülillah imza attık. Geçtiğimiz yıl Dilkaya bölgesinde ilk halk plajımızı hizmete açmıştık. Şimdi de ikinci halk plajımızı sizlerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 


         "DENİZİ, VATANDAŞLA BULUŞTURDUK"
Edremit'in, Allah'ın en güzel nimetini, lütfu keremini bol bol dağıttığı güzel bir ilçe olduğunu belirten Çiçekli, "Ama Edremit geçmiş yıllarda sürekli talihsizliklerle karşı karşıya kaldı. Bizler bu ilçeyi hak ettiği yerlere getirmek için söz verdik. Allah'ın izniyle şimdi güzel hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hatırlarsanız önce 'denizi halkımızla buluşturacağız' dedik. Zira insanlar denize sırtını dönmüştü. Sahil yolunu hizmete soktuk. Oradaki işgalcileri kaldırdık. Gelirken piknik mesire alanlarımızı gördünüz değil mi? Daha önce çirkin görüntüler vardı. Yine daha önce bazı bölgelerde pis kokular geliyordu. Tüm bu bölgeleri yeni yüzüyle hizmete açtık. Binicilik merkezimizi açtık. İnşallah daha güzel hizmetler sunmayı sürdüreceğiz" dedi.

 


          İkinci halk plajının açıldığı bölgenin daha önce kendilerine ait olmadığını, Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun desteğiyle burayı Edremit Belediyesi'ne aktardıklarını anlatan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, "Burası bize aktarıldıktan sonra, mülk sahipleri ile görüşüp bu bölgeyi otopark, şu tarafları da halk plajı yaptık. Erkek ve kadın bölümleri var" dedi.
Çiçekli, Van Denizi'nin bazı bölgelerinde suyun renginden dolayı sanki kirliymiş gibi gözüktüğünü, ama yüzmeye elverişli olduğunu hatırlatarak, "Van Denizi veya Van Gölü suyu sodalıdır. Bu bölgelerde tatlı su karıştığı için rengi kirli gibi gözüküyor. Ama kesinlikle burası yüzmeye elverişlidir, Çünkü analizler yapılmıştır" dedi.

 


       Halk Plajında jetski, parasailing, rüzgâr sörfü, atv, gibi birçok deniz sporunun yapılacağı alternatiflerin olduğunu söyleyen Kaymakam Çiçekli, "Allah'ın izniyle artık Edremit'imiz, Bodrum gibi, Marmaris gibi, Fethiye gibi her alanda gelişecektir. Bakın değerli hemşehrilerim, doksanlı yılları büyüklerimiz iyi bilir. Van'a bir milyon turist geliyordu. Bu turistlerin önemli bir bölümü Avrupalı turistlerdi. İnşallah bundan sonra turizm konusunda Edremit çok iyi yerlere gelecektir. Allah'ın izniyle artık Edremit terörle değil, turizmle anılacaktır. Bu güzel günde bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Edremit ikinci halk plajımız hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 


          Konuşmanın ardından halk plajı açılışı gerçekleşti.
Vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulduktan sonra, birçok kişi denizde doyasıya yüzmenin keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar ise Van'da ilk kez hizmete giren jetski, prasailing gibi deniz sporlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı.