Edremit'e iki yeni park

Edremit Belediyesi tarafından ilçeye yeni iki park kazandırılması için çalışmaların yapıldığı belirtildi. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından 2 yeni parkın daha yapımına başlandığı aktarıldı.

VAN 1.07.2016 11:37:36 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit Belediyesi tarafından mahallelerde yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde ortaya çıkan eksikler doğrultusunda park eksikliği saptanan ve halkın talep ettiği mahallelerde park yapımlarına başlandığı belirtildi. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından Memur-Sen TOKİ ve Süphan Mahallesi'nde iki yeni parkın yapımına başlandı. Yapılan park çalışmaları Edremit Belediye Başkanıvekili Nurhayat Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kurt ve belediye meclis üyeleri tarafından yerinde incelendi.

"TOKİ HALKI NEFES ALACAK"
Memur-Sen TOKİ alanında 3 bin 800 metrekare alan üzerine kurulacak ve içinde çocuk oyun alanları, spor aletlerinin bulunduğu fitness alanı, kafeterya, anfi, bank ve kamelyalarla donatılacak olan parkın yapımına başlandığı belirtilirken, çalışmaların 2 ay içinde bitirilmesinin planlandığı kaydedildi. Belediye, TOKİ alanına yapılan büyük parkla hane sakinlerinin rahat nefes alacakları bir ortama kavuşacakları belirtildi.

SÜPHAN MAHALLESİ'NE PARK
Yine Edremit Belediyesi tarafından Süphan Mahallesi'nde de 1220 metrekare alan üzerine kurulacak ve içinde spor aletleri, çocuk oyun grupları, kafeterya, çocuk emzirme odaları, başta engelli lavabolarının olduğu lavabolar, bank ve kamelyaların olacağı bir parkın daha yapımına başlandığı bildirildi. Ayrıca Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından Eminpaşa Mahallesi Menekşe Caddesi'nde yapılacak olan ağaçlandırma işlemleri öncesi ağaçların dikileceği kaldırım kenarlarında yer açma çalışmaları yürütülüyor. Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik ve beraberindeki seçilmiş ve teknik çalışanlar burada yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü çalışanı peyzaj mimarı Abdurrahman Bayar, biri 3800 diğeri de 1220 metrekare alan üzerinde kurulacak olan iki yeni parkın yapımının sürdüğünü belirtti. Yapılan parkların mimari projelerinin tamamlanmasının ardından yapımına başlandığını belirten Bayar, parkların 2 ay içerisinde halkın hizmetine sunulmasını planladıklarını ifade etti.

/Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -