Edremit Belediyesi 'toplu açılış' gerçekleştirdi

Edremit Belediyesi 2015 çalışma sezonuyla beraber yatırım iş programı kapsamında ilk etapta yapmayı planladığı projeleri tamamlayarak toplu açılışlarını gerçekleştirdi.

VAN 2.06.2015 09:22:12 0
Edremit Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Edremit Belediyesi, çalışmalarını tamamladığı, Dara Jîyanê (Yaşam Ağacı), Kilim Dokuma Kursları, Kobanê Kent Ormanı ve 7 ayrı mahallede yapılan çocuk oyun alanlarının açılışlarını düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete sundu. Yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışı Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan Edremit Belediyesi'ne ait kilim atölyesinin önünde gerçekleştirildi. Toplu açılış törenine HDP Van Milletvikili Remzi Özgökçe, DBP Van İl eş başkanı Hamiyet Şahin, KJA aktivistleri, HDP ve DBP Edremit ilçe eş başkanları, Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, İpekyolu Belediyesi eş başkan yardımcıları, Büyükşehir Kadın Yaşam Merkezi çalışanları, Demokratik Mahalle Meclisi yöneticileriyle beraber halk katıldı.

Açılışı yapılacak projelerin dev bir pankarta görselleriyle beraber işlenerek halka sunulduğu toplu açılış töreninin açılış konuşmasını Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin yaptı. Yaşamın tüm alanlarıyla beraber kentlerin de, kapitalist modernist sistem tarafından halkın ve bölgenin hassasiyetleri dikkate alınmadan sistem tarafından toplum mühendisliği esası üzerinden kurgulandığına dikkat çeken Çetin, Edremit Belediyesi olarak demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik paradigması doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Belediye olarak 2015 çalışma sezonuyla yatırım iş programı kapsamında ilk etapta yapımını tamamladıkları projelerin açılışını yapacaklarını belirten Çetin, yaptıkları tüm projeleri toplumun ihtiyaçları doğrultusunda halktan gelen talepler doğrultusunda yaparak hizmete sunduklarını belirtti.

Açılışı yapılacak projeleri ilişkin bilgi veren eş başkan Çetin, Topluluklar Ekonomisi'ni esas alarak ilk etapta kadın istihdamına ve ekolojik hassasiyet doğrultusunda 'Dara Jîyanê ' projesini hayata geçirdiklerini belirterek söz konusu 8 bin metrekare alan üzerine yapılan projeyle hem kadın istihdamına öncülük etmek hem de yeşil alanları çoğaltmak, çiftçi kadınlar yetiştirerek kadınların toprakla yeniden buluşması sağlamak amacıyla yürütülecek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Çetin, açılışı yapılacak olan diğer projelere ilişkin de bilgi verdi.

Çetin'in ardından konuşan DBP Van İl eş başkanı Hamiyet Şahin ise DBP'li belediyelerin devletin ve AKP iktidarının tüm baskılarına, kısıtlamalarına rağmen direkt halk yararını gözeten projeleri bir bir hayata geçirdiğini belirtti. AKP'li belediyelere iktidardan ve devletin tüm kurumlarından aldığı güçle bile DBP'li belediyeler kadar başarılı olamadığını dile getiren Şahin; " AKP'li belediyeler çalar, DBP'li belediyeler yapar. Ankara'yı parsel parsel satan kapitalist sisteme karşı DBP'li belediyeler demokratik modernite anlayışıyla katılımcı, ekolojik, kadın özgürlükçü yaşamı inşa ediyor " dedi.

Şahin'in ardından konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Remzi Özgökçe ise Edremit Belediyesi'nin yapmış olduğu ve büyük çoğunluğunun da kadın istihdamına dönük olan projelerden dolayı halk adına teşekkür ettiklerini belirtti. AKP'li belediyelerin tüm imkanlara rağmen DBP'li belediyeler kadar çalışamadığına dikkat çeken Özgökçe; " AKP belediyelerin devletin tüm imkanlarına rağmen DBP'li belediyeler kadar hizmeti pratikte yaşatamıyor. AKP'nin hayal edemediklerini DBP'li belediyeler halkla beraber hayata geçiriyor" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış töreni kesilen kurdela ile gerçekleşti. Kurdelenin kesildiği proje alanlarından biri olan Edremit Belediyesi Kilim Kursunda Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin ve DBP Van il eş başkanı Hamiyet Şahin kursiyerlerle beraber kilim dokudu. Yapılan açılışın ardından katılımcılar Van MKM erbane grubunun söylediği şarkılarla halay çekti.