Ebubekir Kaçmaz, `Biz AK Partiden ayrılmadık ki Katılalım`

Küresünni aşiret mensupları AK Parti Milletvekili Aday adayı Ebubekir Kaçmaz öncülüğünde AK Parti seçim bürosunu ziyaret ettiler.

VAN 5.06.2015 17:18:18 0
 Ebubekir Kaçmaz, `Biz AK Partiden ayrılmadık ki Katılalım`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bir sure önce seçimleri boykot edip sandığa gitmeyeceklerini açıklayan Küresünni aşireti mensupları boykotlarını sona erdirerek, genel seçimde yeniden AK Partiyi desteklediklerini açıkladılar. AK Parti Seçim bürosunu ziyaret eden aşiret mensupları Milletvekili Burhan Kayaturk, Milletvekili adayları Faruk Alpaslan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve partililerce karşılandılar. Küresünnilerin, seçim bürosundaki ziyaretinde konuşan İl başkanı Soğanda, AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesinin 2009 ve 2014 yerel seçimlerde zararlarını gördüklerini ifade ederek, bu boykotun sona ermesinin kendilerini ve AK Parti seçmenini çok mutlu ettiğini ifade etti. Soğanda, ``Bazı provakatörler Küresunni mensuplarını kışkırtarak partimize karşı düşmanlık oluşturmaya çalışıyorlar. Benim açıklamalarım da küresünnilere çarptırılarak deklare edilmeye çalışılmıştır. Keskin sirke küpüne zarar şeklindeki söz, bazı kesimlerce küresünnilere atılan bir laf olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Küresünni kardeşlerimizi bizler hiç bir zaman yok saymadık. Sayamayız da.``dedi.
Ardından konuşan AK Parti Milletvekili aday adayı Küresünnili Ebubekir Kaçmaz ise yaptığı selamlama konuşmasında AK Partiye bir küskünlüklerinin olmadığını ve her zaman dava bilinci içerisinde olduklarını belirtti. Kaçmaz, ``Bizler AK Partiden hiçbir zaman ayrılmadık ki katılalım. Bizler AK Parti bayrağı altında olmaktan gurur duyuyoruz.``dedi.

Ardından konuşan Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ise AK Parti Milletvekili adayı listesinde ki tüm adayların küresünnilerin hizmetinde olacaklarını ifade etti.

Daha sonra konuşan Milletvekili Kayatürk de konuşmasında, küresünnilere karşı yaptıkları hatayı kabul ettiklerini belirtti. Kayatürk, ``Ben liste 1 olarak, listede bir küresünni, bir de bruki aşireti mensuplarından olmasını isterdim. Fakat baktığımız da Bizim İpekyolu gençlik kolları Başkanımız, Tuşba Belediye Başkan yardımcımız, il yönetim kurulu üyelerimizin bir çoğu küresünni aşiretinin mensuplarıdır. İnsanlar Milletvekili adaylık listesinin Burhan Kayatürk ve Zahir Soğanda tarafından hazırlandığını söylüyorlar. Dinim, nikahım üzerine yemin ederim ki bu listeyi Burhan Kayatürk ve Zahir Soğanda hazırlamamıştır.``dedi.