e-Devlet soyağacı sorgulaması açıldı mı?

Hizmete girdiği andan itibaren vatandaşlardan yoğun talep gören soyağacı sorgulama sistemi daha önce askıya alınmıştı. Yapılan açıklamada, e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti olan 'Alt-Üst Soy Bilgisi' hizmetinin, günlük kota ile hizme

VAN 11.02.2018 14:42:18 0
e-Devlet soyağacı sorgulaması açıldı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 E-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti erişime açıldığı andan itibaren yoğun ilgiyle karşıladı. "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" isteyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle sistem askıya alınmıştı.
 
SOYAĞACI SORGULAMA NE ZAMAN YAPILACAK?
 
e-Devlet'ten "Soyağacı sorgulama"ya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
"08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.
 
Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır."
Bugün sisteme girmek isteyenler ise, "Altsoy ve üst soy bilgi servisinin daha hızlı ve kesintisiz sağlanması için teknik çalışmalar devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması sonrası hizmet kullanıma açılacaktır" uyarısı ile karşılaşıyor.
 
SOYAĞACI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
 
Öncelikle e-Devlet'e T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılır.
 
Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.
 
Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.
 
Sayfaya girenler 1800'lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.