Duran Kalkan'a göre hendekler yıkımı azaltmış

'AYDIN DOĞAN’A YAZIKLAR OLSUN'

VAN 29.06.2016 12:25:48 0
Duran Kalkan
Tarih: 01.01.0001 00:00
PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, Kürt kentlerini harabeye döndüren hendek çatışmalarının Kürt şehirlerinde yaşanan yıkımı azalttığını ileri sürdü. Kalkan, "Aydın Doğan'a yazıklar olsun. Erdoğan  yönetimini biraz eleştirseydi. "dedi.

 
PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, MED NÛÇE TV’de konuştu.
Şehirlerin harabeye dönmesine neden olan hendeklerin ve yaşanan çatışmaları savunan Kalkan, bunların yıkıma neden olduğunu reddetti aksine daha fazla yıkımın yaşanmasına engel olduğunu ileri sürdü. Öte yandan Aydın Doğan'a tepki gösterdi.
ANF’nin aktardığı açıklamalardan ilgili bölüm şöyle:
“Şunu iyi anlamak gerekir: Cizre, Sur, Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin direniş olduğu için yakılıp yıkılmadı. Direniş bu yakıp yıkmayı azalttı, birkaç şehre indirdi. Plan ve projelerine göre daha fazlaydı. Kürt demokratik ulusuna taban teşkil eden, demokratik toplum haline gelen bütün mahalleri, kentleri, semtleri, kasabaları yok etmeyi, o toplumu Türkiye ve dünyanın dört bir yanına dağıtarak asimile etmeyi; böylece Kürt varlığını yok etmeyi, Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi hedefliyorlardı."
"AYDIN DOĞAN’A YAZIKLAR OLSUN"
“Psikolojik savaş en ileri düzeydedir. Gerçeklerin topluma ulaşmasını engellemek için, özellikle de Türkiye ve Dünya kamuoyuna yansımasını engellemek için her türlü tedbiri alıyor. Doğan Grubu’na da yazıklar olsun. Yarın faşizm yıkılacak, o zaman Doğan Grubu Türkiye toplumunun yüzüne nasıl bakacak? Aydın Doğan, AB’nin aldığı kararı eleştireceğine Avrupa ile ters düşen Erdoğan yönetimini biraz eleştirseydi. O zaman Aydın ismine layık olurdu.
“Onun dışında özgürce haber yapmaya çalışan birkaç tane basın kuruluşu kalmış. Onları da tutukluyorlar. Özgür Gündem ve Cumhuriyet’in yazarlarını ve çalışanlarını tutukluyorlar. Bir profesör birkaç şey söyledi diye tutukluyorlar. İktidarlarında hiçbir gedik olmasın diye bunu yapıyorlar. Eğer soykırım suçu işlediğini bilmese bunu yapmazdı." 

Yöneliş Haber-