Durak bölümlerine araç parkı…

Van'da toplu ulaşım araçlarının yolcu indirme-bindirme duraklarının olduğu bölümlere zaman zaman bilinçsiz sürücüler tarafından park yapıldığı görülüyor. Defalarca otobüs şoförleri ve aracını park eden sürücüler arasında tar

VAN 23.05.2017 11:01:35 0
Durak bölümlerine araç parkı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs ve minibüs duraklarına başka araçların park etmemesi için dubalar bırakılmasına rağmen, söz konusu alanı toplu ulaşım araçlarından çok özel araçlar kullanıyor.
   Birçok kez duraklara yanaşan, yolcu indiren veya yolcu bindiren özel araç sürücüleri uyarılmasına rağmen bu alışkanlıklarını sürdürmeye devam ederken, bazı araç sürücüleri ise davranışları ile adeta pes dedirtiyor. Aracını otobüs ve minibüs duraklarına park edip gidenler veya park ettikten sonra 'iki dakikaya gelirim' işareti yapıp vurdumduymaz hareketlerini sürdürenlere, vatandaşlar da tepki gösteriyor.
    Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından otobüs ve minibüs duraklarına dubalarla bölmeler yapılmasına rağmen özel araçların birçok kez bu alanları kullandığını ve araçlarını park ettiğini belirten vatandaşlar, söz konusu araç sürücülerine mutlaka cezai müeyyide uygulanması gerektiğini belirtiyor.
    Bazı sürücülerin aracını park edip kısa sürede geleceğini belirtmesine rağmen bazen 5-10 dakika ortadan kaybolduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bu bilinçsiz araç sürücüleri yüzünden aynı anda 3-4 toplu ulaşım aracı duraklara giremiyor. Trafik kilitleniyor. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipleri zaman zaman bu sürücüleri uyarmasına rağmen, bilinçsiz sürücüler bu alışkanlığını devam ettiriyor. Mutlaka bunlara ceza verilmeli" yorumunu yapıyorlar.