Dünya klasman hakemi Metin Bayram: “Spor salonları denetlenmeli ve desteklenmeli”

Çeşitli spor dallarında dünya klasman hakemi olarak görev yapan ve 5 yıldır da Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Nur Tatar Spor Salonu’nda eğitmenlik görevini yürüten Vanlı spor antrenörü Metin Bayram, spor salonlarının daha çok dene

VAN 23.03.2018 12:48:30 0
Dünya klasman hakemi Metin Bayram: “Spor salonları denetlenmeli ve desteklenmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da son zamanlarda çok sayıda spor salonları açılırken, bu salonlar daha çok hijyen açısından eleştirilere maruz kalıyor. Spor ile ilgilenen çevreler, salonların mutlaka denetlenmesi gerektiğini söylüyor.

 

DÜNYA KLASMAN HAKEMİ DE AYNI GÖRÜŞTE
Vanlı tekvandocu ve aynı zamanda çeşitli spor dallarında dünya klasman hakemi olan Metin Bayram da, salonlarla ilgili sorularımızı cevapladı.
İlk olarak yaptığı çalışmalara değinen Bayram, gazetemize şunları söyledi:
“Tekvando 5’inci Dan 3’üncü Kademe antrenör olarak 25 yıla yakındır tekvando faaliyetleri içerisinde aktif bulunmaktayım. Performans spor kulübü olarak biz 2005 yılından beri hem kulüp hem spor salonu faaliyetlerinde bulunmaktayız. Tekvando dışında Kick Boks 4. dal 3. kademe eğitmen, Vücut Geliştirme, Fitness 3. kademe eğitmen, dalış, Muay Thai ve kick boksta profesyonel dünya klasman hakemi olarak görev almaktayım. Öncelikli olarak gerçekten bu işi çok sevdiğimiz için hem kendimiz, hem çevremiz, hem ilimiz adına başarılı, gelecek vaat eden sporcular yetiştirmekteyiz. Aynı zamanda sağlıklı bir toplum oluşturmak yolunda Fitness Kardio Vasküler çalışma, Platess ve bunun gibi birçok dal da faaliyet göstermekteyiz. Edremit TOKİ’de 2005 yılından beri aktif bulunan spor salonumuz, eski TOKİ’de yine performans spor merkezi bünyesinde Joya Fitness arena ilk kurduğumuz zaman insanların spora olan bir ön yargısı mevcuttu. Çok şükür biz bu ön yargıyı fazlasıyla kırdık. En son eski TOKİ’de 400 üyeye kadar ulaştık.”

 

EDREMİT’TE 300 TEKVANDOCU
Edremit’te tekvando dalında 300 öğrencilerinin olduğunu anlatan Bayram, şöyle devam etti:
“Deprem sürecine kadar başarılı işlere imza attık. Türkiye şampiyonluklarına kadar birçok sporcu özellikle tekvando dalında yetiştirdik. Şuanda Hürriyet Koleji, Edremit yeni toki performans spor merkezi, Edremit joya fitness arena buralarda tekvando faaliyetlerimiz devam etmekte ve Nur Tatar Spor Salonunda yaklaşık 5 yıldır bir faaliyetimiz bulunmakta. Edremit Gençlik Merkezinde bir faaliyetimiz bulunmakta, bunlarla ilgili Edremit’te 300’e yakın Tekvandocuya ders vermekteyiz. Yaklaşık 2 aydır Van merkezde açmış olduğumuz Performans Spor Merkezimizde  de yine aynı şekilde Tekvando, Kick Boks, Vücut Geliştirme, Fitness, Muay Thai, Platess, Aletli Fitness, Atletik Fitness bunlar gibi birçok dalda hizmet vermekteyiz. Yeni açmış olduğumuz salonumuzda çok güzel bir ilgiyle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız ve bunun da sonucunu güzel bir şekilde almaktayız.”

 

“TEK AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİL”
Spor salonu olarak sadece para kazanmayı hedef almadıklarını, sporu önemsedikleri için bu çalışmaları yaptıklarını belirten Bayram, “Spor salonu piyasasına girdiğimiz 2005 yılından beri bizim amacımız sadece para kazanmak olmadı. Her şeyden önce insanımıza hizmet edebilmek yolunda bir mücadele vermekteyiz. Çünkü gerçekten spor sadece branştan ibaret değil, her şeyden önce sporu sağlığımız için yapmak zorundayız. Aynı şekilde ben çocukluğumdan beri sporu sağlığım için yaptığımdan dolayı sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklarım olmadı, bu sayede uzak kaldım. Bu alışkanlıklarım olmadığı için yetiştirdiğim sporculara da aynı şekilde uzak kalmaları için hep önerilerde bulundum ve örnek oldum ve bunun sonuçlarını da aldım.” diye konuştu.

 

DENETİM VE DESTEK
Van’da ciddi bir spor salonu yaygınlığı olduğunu ancak hijyen ve farklı konularda mutlaka denetlenmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:
“Son zamanlarda spor salonları ilimizde çok yaygınlaştı. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün bu konuda birçok aktivitesi oluyor, desteği oluyor, ama ben bu desteği yetersiz buluyorum. Halen de özellikle özel salonlara karşı bir önyargı mevcut. Bütün salonlar her anlamda denetlenmeli, salonlardaki hijyenik koşullar değerlendirilmelidir. Her salonda yine bayanlara özel kesinlikle alanlar bulundurulmalı, bayanlara özel hocalar bulundurulmalı ve bununla ilgili çalışmalar desteklenmeli. Bugün özel kulüplere, büyük spor salonlarına, küçük çaplı spor salonlarına çok büyük bir destek yok. Gerçekten bu salonların da desteklenmesi gerekir. Çünkü insanların sağlığı, gelecek kuşakların sağlığı için, toplumun sağlıklı bilinçlenmesi için spor salonlarına çok fazla ihtiyaç var. Günümüzde çok fazla spor salonları açılıyor ve ben bundan çok mutluyum, yanımda dahi salonlar açılıyor, ben gerçekten mutlu oluyorum çünkü salon sayısı artıkça insanlardaki spor bilinci artıyor. Salonlarda kalite artıyor ve bununla ilgili insanımızın sağlıklı bir süreç izlemesi yolunda da faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi