DUA

Ey Allah’ım.

VAN 25.03.2015 11:47:44 0
DUA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şükrü ÜNALAN
Ey Allah’ım.
Hayatıma ait her şeyi senden öğrendiğim gibi, sana nasıl dua edeceğimi de senden öğrendim. Senin yüce kitabında öğrettiğin gibi dua, meşru söz, meşru eylem ve tam teslimiyet üçlüsünden oluşmaktadır. Kitab-ı Keriminde belirttiğin gibi
Hayatıma ait her şeyi senden öğrendiğim gibi, sana nasıl dua edeceğimi de senden öğrendim. Senin yüce kitabında öğrettiğin gibi dua, meşru söz, meşru eylem ve tam teslimiyet üçlüsünden oluşmaktadır. Kitab-ı Keriminde belirttiğin gibi hz. Musa senden su istemiş, sen de asasıyla taşa vurmasını istemiştin. Asasıyla taşa vuran Musa, tam bir teslimiyetle yapmıştı eylemini. Acaba taştan su çıkar mı, diye bir kuruntuya kapılmamıştı.
hz. Musa senden su istemiş, sen de asasıyla taşa vurmasını istemiştin. Asasıyla taşa vuran Musa, tam bir teslimiyetle yapmıştı eylemini. Acaba taştan su çıkar mı, diye bir kuruntuya kapılmamıştı.
EY RABBİM. BİZE DE MUSA GİBİ DUA ETMEYİ NASİB ET.
Ey Rabbimiz.
İktidarsız imandan ve imansız iktidardan sana sığınıyoruz. Biliyoruz ki, imanımız özgürlüğümüz, onurumuz ve güvenlik garantimizdir. İmansızlığın tutsaklık, onursuzluk, zillet, güvensizlik olduğunu biliyoruz. Sen bize onurumuza, özgürlüğümüze, güvenliğimize sahip çıkacak şuur ver.
Ey Allah’ım.
Biliyoruz ki bedenlerde imanın iktidarı kurulmadan topraklarda kurulamaz. Yine biliyoruz ki bedenlerde şeytanın iktidarı yıkılmadan cemaatten ümmete ulaşan yolda imanın iktidarını gerçekleştirip şeytanın ve uşaklarının iktidarını yerle bir edecek güç ver bize Rabbim.
Allah’ım.
Tevhid akidesi yara alınca ümmetin vahdeti de yara alıyor. Zayıf ve iktidarsız insanlar gündelik sorunların altında eziliyor. İnsanlar yüreklerinde nükleer bir güç taşıdıklarının farkına varmasınlar diye futbolla, müzikle, sanatla, teknolojiyle, eşyayla, dinle, uyuşturuyorlar. Sen bize yüreklerimizde taşıdığımız bu muazzam nükleer gücün farkına varacak bir anlayış ver.
Allah’ım.
İmanımızı nefsimizin ve sorunlarımızın elinden kurtar. Nefsimizi ve sorunlarımızı imanımızın eline ver ki, imanla terbiye olalım ve sorumlarımıza iman çözüm bulsun. İmanımız sorunlarımızla başa çıkabilsin. Elimize, dilimize, belimize, gözümüze, kulağımıza, zihnimize, muhayyilimize iman komut versin. İmanla görelim, imanla konuşup imanla düşünelim. Bizi ayaklı iman haline getir ki, imanın bürüdüğü gözü kan ve kin bürüyemez. İmanın hakim olduğu zihin kuruntu üretemez. İmanın hakim olduğu el, vuracağı ve duracağı yeri iyi bilir.
Ey Rabbimiz.
İmanımıza vurulmaya çalışılan geleneksel, tarihi, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik zincirleri kıracak bir basiret ve feraset lütfet. Lütfet ki, senin iman ordun bir mutluluk sakası gibi imansızlıktan kuruyup çöle dönen yüreklere gönül gönül iman taşısınlar. İmandan aldıkları güçle, imanla insan arasına gerilen engelleri yerle bir etsinler. İnsanı imansız, imanı insansız bırakarak insanın ebedi mutluluğuna engel olan zulüm odaklarını kökten kurutsunlar.
İlahi.
İmanımızın sağlam ve sabit kılarken, kudretinle de bizden sirayet eden kötülükleri ıslah buyur. Bizlere, yarın sorguya çekeceğin işlerle meşgul olmayı nasib et.
Rabbim.
Senden başkasına yakarıcı kılma. Ancak sana kulluk eden ve sadece senden yardım dileyen kullarından eyle. Bize rahmet sofranı yay. Bizleri kendi kulluğuna ram eyle. İbadetlerimizi kendini beğenmişlik içinde yok etme.
İlahi.
Her zaman korku ile ümit arasında yaşadığımız hayatımız, şeytanın otlağı ya da senin gazabının çekici olduğu zaman bizi kendine dönder.
Allah’ım.
Bize sitem edene karşı dilimizi, bizimle savaşan düşmana karşı elimiz ve küfürde inatlaşana karşı da imanımızın muzaffer kıl. Bize karşı hile ihanet ve sahtekarlıkla davranana, ihlas ve öğütle karşılık vermeyi; bizden uzaklaşanlara da hayır ve iyilikle yaklaşmayı nasib et. Bizi umutsuzluğa düşürene bağışlama, bizden kaçana başlanışımızla mükafat, gıybetimizi yapana hayırlarını anarak karşılık vermeyi nasib et.
Allah’ım.
Bizleri, ihtiyaç anında senin dostlarının yardımına koşan ve onlarla birlikte hareket eden, ihtiyacı anında senden dileyen bir kul eyle.
Allah’ım.
Bizlere doğuya ulaştıran bir mantık, takva unsurlarını içeren bir ilham bağışla. En çok hoşlandığın işlerde bizi görevlendir. Senin nizamın uğruna yaşamayı ve ölmeyi nasip et bize.
İlahi.
Gaflet anımızda seni anmak için bizi uyandır. Bize dünya ve ahrette hayır ihsan eyle.
Rabbim.
Bize öfkesini yenen, fitne ateşini söndüren, bireyleri ve bireyci eylemleri toparlayan, halkın arasını bulan, mü’minlerin ayıplarını örtüp iyiliklerini açıklayan, yumuşak huylu, alçak gönüllü, vakar sahibi, nimetlere şükretmesini bilen, ehil olmayana bile ihsan eden, ne kadar zor olursa olsun hakkı söyleyen, hareket ve sözlerinde doğru olduğu sürece ısrar eden, yanlışından gördüğü an hemen vazgeçen, hayrı çoğaltıp şerri azaltmaya çalışan ve diğer tüm iyi özelliklere sahip kullarının takva elbisesini giymeyi, onlar gibi olmayı nasip et.
Ey Rabbimiz.
Bizlere, değiştirilebilen ve değişmesi gereken şeyleri değiştirme cesaret ve gücünü; değiştirilemeyecek şeyleri olduğu gibi kabul etme olgunluğunu ve ikisi arasındaki farkı anlayacak bir bilgelik ve feraset ver.
Allah’ım içten olmayı; telaşsız, kısa ve anlaşılır bir dille konuşmayı, başkalarına da kulak vermeyi; aptal ve cahil olduklarında bile onları dinlemeyi benim hasletlerim arasına koy.
Ey Allah’ım.
Olduğum gibi görünüp göründüğüm gibi olmayı, sevdiğim zaman sever yapmamayı benim karakterim haline getir.
Ey Rabbim.
Kaybetmeyi, ahlaksız bir kazanca, tercih ederim. Çocuklarıma ve benden sonra yaşayacak olanlara en önemli miras olarak “dürüstlüğümü” aktarmayı nasib et.
Allah’ım.
Yalnız sana ve başkalarına verdiğim sözleri değil, kendime verdiğim sözleri de yerine getirmek istiyorum.
Allah’ım.
Hem kendimin hem de yolu benimkiyle kesişen herkesin hayatını; ilgi göstererek, bana vereceklerini kabul ederek ve eğer isterlerse bildiklerimi onlara öğreterek ve onlardan öğrenebileceklerimi öğrenerek, senin yolunu bulup izlemeleri için onlara yardım ederek zenginleştirmek istiyorum. Her doğan yeni günü fırsat ve heyecan dolu bir gün olarak karşılamak istiyorum. Geçmişin kurbanı olmaktansa, imanıma ve hayal gücüme dayanarak sürekli geleceğimi inşa etmek istiyorum. Geleceğimin son durağı olarak da bana layık göreceğin cennetinde en iyi yerde olmak istiyorum. Bana layık göreceğin o yere ulaşmak için sana layık bir kul olmanın bilincindeyim. Bu bilincimi sürekli diri tutmayı nasib eyle.
Ey Allah’ım.
Çocuklarımın bakıp da, “bu benim babam” demekten onur ve sevinç duyacakları bir mü’min olmak istiyorum. Eşimin sırdaşı, can yoldaşı kaderdaşı ve sevgidaşı olmak istiyorum. Evimizi cennet bahçelerinden bir bahçe yapmak istiyorum. Bu çabamda yardımını esirgeme ey Allah’ım. Ailemde, dikkatli ve sevecen bir baba ve koca olarak; işyerimde dürüst bir işçi olarak kabul görmek, arkadaşlarım için güvenebilecekleri biri olmak, komşularım için sadık ve emin bir komşu olmak istiyorum. Beni izlemeyi ve bana yol göstermeyi seçenlere karşı köstek değil, destek olacak tarzda davranmak istiyorum.
Hiçbir şeyin tutsağı ve tiryakisi olmak istemiyorum. Öğrenmek ve gelişmek için yeni kaynaklara ulaşmak istiyorum.
Ey Allah’ım.
Bana vermiş olduğun tüm potansiyelime ulaşmak ve senin istediğin hayatı yaşamak için onu kullanmak istiyorum. Nasib eyle.
Amin. Amin. Amin.