DSİ yetkilileri Başkale'deki sel yataklarını kontrol etti

DSİ Van 171. Şube Müdürlüğünden bir heyet, sel yataklarını yerinde incelemek için Başkale'ye gitti. Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ile birlikte ilçedeki sel yataklarını kontrol eden yetkililer, olası afetlere karşı yapılması

VAN 2.07.2015 15:01:56 0
DSİ yetkilileri Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
DSİ Van 171. Şube Müdürü Nizamettin Pazarbaşı'nın da olduğu DSİ heyeti, Başkale'de Tepebaşı mahallesindeki Akkoyun Deresinde yapılan ama bakım ve ilgisizlikten dolayı kullanılamaz duruma gelen sel yatağının onarımı için yerinde incelemelerde bulundu. 1985 ve 1987 yılları arasında yaşanan sel felaketinde çok fazla maddi hasara yol açılmıştı. İlçeye gelen heyeti, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, Fen İşleri Müdürü Çetin Çakır ve Zabıta Ekipleri karşıladı.
 Tepebaşı Mahallesinde bulunan ve güzergâhı üzerinde yüzlerce evin bulunduğu yaklaşık 8 yüz 5 metre uzunluğundaki işlevlini yitirmiş olan sel yatağını inceleyen heyet, gereken çalışmalar için önce bir ön planlama yapılacağını belirttiler.
 Akkoyun Deresi sel yatağının hayati önem taşıdığını ve yaşanacak bir sel durumunda can ve mal kaybına sebep olacağını belirten Belediye Başkanı İhsan Güler ise "2009'dan beri ısrarla talep ettiğimiz sel yatağının oranımı için bugün gelen DSİ heyetiyle keşif yaptık. Bu kanal hayati derecede öneme sahip. Bir sel durumunda büyük felaketlere, can ve mal kaybına neden olacağını da gelen heyet yerinde gördü. DSİ bölge müdürlüğünün bir an evvel buna yönelik çalışma başlatması gerekiyor. Yarın oluşacak bir sel durumunda, halkın mağdur olacağı ve can kaybı gibi karşılanamayacak mağduriyetlerin gelişeceğini de gelen heyetle paylaştık ve gereğinin yapılmasını talep ettik. Salı günü içinde bölge müdürlüğünden randevu aldık ve orada bu konuyu tekrar görüşeceğiz" dedi.

Bölge: Zafer Tayfur