DÖVİZ BOZDURANIN ADI AMFİ TİYATROYA VERİLECEK

Van'da 500 bin değerinde döviz bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adının, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) yer alan amfi tiyatroya verileceği açıklandı.

VAN 5.12.2016 17:00:43 0
DÖVİZ BOZDURANIN ADI AMFİ TİYATROYA VERİLECEK
Tarih: 01.01.0001 00:00

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van’daki ulusal basınla biraraya gelerek, 500 bin değerinde döviz bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adının, YYÜ’deki amfi tiyatroya verileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı tarafından, Türk lirasını korumaya yönelik başlatılan dolar bozdurma kampanyasına YYÜ olarak tam destek verdiklerini belirten Rektör Battal, 20 binin üzerinde avro ve dolar bozduran 5 akademik personele, bilimsel araştırma amaçlı yurtdışı seyahatlerinin tüm masraflarını karşılayarak destekleyeceklerini, 500 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adını ise amfi tiyatroya vereceklerini bildirdi.

15 Temmuz gecesi emellerine ulaşamayan bazı mihrakların, son dönemde ülke ekonomisi üzerinde oyun oynamaya başladığını belirten Battal, “Şunu hesap edemediler; ülkemiz söz konusu olduğu zaman, Türkiye söz konusu olduğu zaman, halkın yekvücut olabileceğini, el ele verebileceğini hesap edemediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle son iki haftadır, ‘elinizdeki dövizleri bozdurun, Türk lirasını güçlendirin’ kampanyasına, Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak, senato üyelerimiz ile görüşmek kaydı ile bu kampanyaya güçlü bir destek vermeyi hedefliyoruz. Bu desteklerimize, daha sonraki dönemlerde de farklı ve güçlü desteklerin olmasını sağlamak için girişimlerimiz olacaktır.” dedi.

YYÜ bünyesindeki idari ve akademik personelden 20 bin doların üzerinde döviz bozduran 5 kişiye, yurtdışını destekleme imkânı sağlanacağını söyleyen Battal, “Bugün itibariyle iki temel konuyu paylaşmak için buradayız. Birincisi, senato üyelerimiz ile görüşmemiz kaydıyla bizim kendi idari ve akademik personelimizden 20 binin üzerinde döviz bozduran 5 arkadaşımıza, yurtdışını destekleme imkânı sağlayacağız. Yurtdışına çıktığı zaman bizim Bilimsel Araştırma Destekleme (BAP)  fonumuzdan onları destekleyeceğiz. Diğerlerine de teşekkür belgesi vereceğiz. Teşekkür belgesi akademik seyirde farklı bir anlam ifade ediyor.” diye konuştu.

 

Bugünden itibaren kampanyanın başladığını duyuran Battal, 500 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adını amfi tiyatroya verileceğini bildirerek, “Üniversitemizde ve üniversitemizin dışında, bu Van’ın dışından da olabilir, bu günden itibaren, bu tarihe kadar döviz bozduranlara biz teşekkür ediyoruz. Bu tarihten itibaren, 5 yüz bin avro ve yahut da dolarını bozdurup, bir ay bozdurduğu paranın tekrar geri gelmediğini ispat eden, belgeleyen bütün vatandaşlarımıza da amfi tiyatromuzun ismini vereceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha güçlü destekler gelmeye devam edecek. Şu anda da YÖK ile görüştüğümüz bir iki husus var. O hususlarda herhangi bir sorun olmaz ise onları da açıklayacağız. Artık el ele vererek çözmemiz gerekiyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozdukça hem ülkemiz, güçlü konuma geliyor, hem de bizim üzerimizde oyun oynayanlar, artık bundan sonraki oyunlarının tutmayacağını ve bizim ülkemizin, bütün vatandaşlarımız ile beraber el ele vermek suretiyle güçlü bir şekilde geleceğe taşındığını görecekler.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 DÖVİZ BOZDURANIN ADI AMFİ TİYATROYA VERİLECEK