“Dört yılda dört kez konuşamayan vekiller vardı“

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu yaklaşan genel seçimler için çok önemli açıklamalarda bulundu. Şabu, aday adaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, seçilecek adayların Van için çalışmalar yapması gerektiğini vurg

VAN 26.01.2015 10:42:32 0
“Dört yılda dört kez konuşamayan vekiller vardı“
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Ak Parti Tuşba İlçe Danışma Kurul toplantısı Cumartesi günü gerçekleşti. İl Binasında gerçekleşen toplantıya; Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Ak Parti İl Başkan vekili Adnan Yörük, Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ve çok sayıda üye katıldı. 

             Danışma kurulu toplantısında söz alan Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Şabu, teşkilat olarak herkesin ellinden geleni yapması gerektiğini anlatarak, "Her şeyden önce danışma kurulu toplantısının amacı son bir ay içinde teşkilatların çalışmaları, milletvekillerimizin çalışmaları, belediyelerimizin çalışmaları, kadın ve gençlik kollarımızın çalışmaları ve bunların müzakereleri bittikten sonra da önümüzdeki bir ay içinde de yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunmaktır. Herkes üzerine düştüğü alanda hizmet veriyor" dedi.

            "GENEL SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ"
         Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 2015 genel seçimlerinin çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki birkaç ay sonra genel seçimler yapılacak. Sadece Tuşba'yı değil, Van'ı değil, Türkiye'yi büyük bir seçim bekliyor. Onun için şimdiden seçim çalışmalarımıza başlayacağız. Tabandan tabana doğru teşkilatımızın ne kadar önemli olduğunu hep beraber bir kez daha kanıtlayacağız. Teşkilatlar sadece mahalleden ibaret değil. Teşkilatlar ülkeden ibaret değil, teşkilatlar bir bütündür. Bir yerde kopma olduğu zaman o teşkilat başarılı olamaz. Düşünün bir teşkilatta ilçe çalışıyor fakat il çalışmıyor. Eğer durum böyle olursa o teşkilat başarılı olamaz. Bizim partimiz için ilinden, ilçesine, milletvekilinden, üyesine herkesin Ak Parti için elini taşın altına koyması gerekir. Çünkü Türkiye'nin Ak Parti gibi bir hizmet partisine ihtiyacı var. Bizim bu genel seçimlerde ortak bir çalışma yapmamız lazım. Onun için bu seçimler çok hareketli geçecek. Tabi zaman zaman gazete ve televizyonlardan takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

             "SORUNLARIMIZLA İLGİLENECEK VEKİLE İHTİYACIMIZ VAR"
           Başkan Nayif Şabu sözlerine devam ederek, sorunların çözümü noktasında çaba sarf edecek adaylara ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Teşkilatımıza şimdiden aday adayları belli olmaya başladı. Bu da partimize büyük bir teveccühün olduğunu gösteriyor. Demokrasi herkesin hakkıdır. Bunların kapımızı çalması bizleri son derece sevindiriyor. Yani insanlar bizim partimizde milletvekili olmak için büyük çaba sarf ediyor. Ancak seçildikten sonra sorunlarımızla ilgilenen vekillere ihtiyacımız var. Seçildikten sonra dönüp teşkilatlarına sahip çıkacak vekile ihtiyacımız var. Partimizde milletvekili olmak isteyen insanlarımıza bir çağrımız var. Memleketimizin sorunlarını kendine dert edecek milletvekillerine ihtiyacımız var. Bizim için önemli olan vatandaşımızın sorunlarını yerinden çözecek vekil olmasıdır. Halkla iç içe çalışacak vekile ihtiyacımız var. Seçilen arkadaşımız Ankara'ya gittikten sonra akşam başını yastığa koyduğu zaman Van'daki yoksulun, fakirin, garibanın sıkıntılarını, sorunlarını düşünen milletvekiline ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

           "GEÇMİŞTE HİÇBİR ŞEY BİLMEYEN VEKİLLER VARDI"
             Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, geçmişteki milletvekillerini de eleştirerek, hiçbir şey yapamadıklarını anlattı. 

             Şabu, "Geçmişte öyle milletvekilleri vardı ki eminim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 yıl boyunca 4 kere kürsüde konuşmuyordu. Adam araştırma önergesi nedir, soruşturma önergesi nedir, kanun teklifi nasıl verilir, bunların hiç birini bilmiyorsa ve diğer vekiller kendi memleketlerine hizmet üretiyorsa, bizim milletvekili daha orda öğrenecek? 1990 seçimlerinde ben Refah Partisi'nin merkez ilçe başkanıydım.  O günkü milletvekili arkadaşlarımızdan bir tanesi şunu söyledi bana, 'Ben 4 yıldır Meclis'teyim. Ama bir 4 yıl daha istiyorum. Fakat itiraf ediyorum ki bu geride bıraktığım 4 yılda çok şey üretemedim' Ben de kendisine, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gideceksin, 4 yıl bekleyeceksin, bu memlekete, bu insanlara bir şeyler üretemeyeceksin, sorun sıkıntılarımızla ilgilenmeyeceksin. Sonra gelip diyeceksin bana bir 4 yıl daha verin. Olmaz öyle şey' diye yanıt verdim. Evet değerli partililer, o ben milletvekili adayıyım diyen insan unutmasın ki bu memleketin sorunlarına talip olduğunu düşünmelidir. Van'daki bütün insanlarımızın sorunlarını çözmeye talip olan milletvekili istiyoruz. Yoksa bu millet size mevkii, makam, etiket kazandırmak zorunda değildir" dedi.

               Şabu'dan sonra Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve Ak Parti Milletvekili Fatih Çiftci, hükümetin yatırımlarına değindi.

 Bölge: Bişar Ulutaş