“DONANIMLI OKULLARDA OKUYORLAR“

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, iki büyük deprem geçiren ve özellikle de okullarda hasara yol açan Van'da eğitim alanında yaraların sarıldığını devletin eğitim alanında hiçbir ile yapmadığı yatırımı Van'a yapt

VAN 24.01.2015 11:36:02 0
“DONANIMLI OKULLARDA OKUYORLAR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da dün okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 320 bin 754 öğrenci ve 11 bin 420 öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Böylece bir eğitim - öğretim sezonunun ilk dönemi daha, dün alınan karnelerle sona erdi.
Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nın yarıyılını gazetemize değerlendirdi.

"KONTEYNIRDA EĞİTİM VERMEDİK"
Kırekin, konteynırda hiçbir öğrencinin eğitim görmediğini ve hiçbir ile yapılmayan okulların Van'a yapıldığını söyledi. 
Öğrenci velilerine de çağrıda bulunan Kırekin, "Karnesinde kırık olan öğrencileri kesinlikle dövmeyin ve azarlamayın. Sadece onlara moral verin ve onların ara tatilde kitap okumasını sağlayın" dedi.

"VAN'A 15 OKUL YAPILIYOR"
2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sorunsuz geçtiğini vurgulayan Kırekin, şunları söyledi:
"Bölgede okuyan öğrencilerle batı illerinde okuyan öğrenciler arasında hiçbir fark yok. Bu nedenle dün Eğitim-Sen'in bu konudaki görüşlerine katılmıyorum. Ayrıca Depremden sonra eğitimin geliştirilmesi noktasında Van 'a ciddi bir desteğin sunulmadığı iddia edilmiş. Bu görüşlere katılmak mümkün değildir. 
Devlet hiçbir ile yapmadığı okulları bugün Van'a yapmıştır ve yapmaktadır. Şuan itibariyle 15 okul yapılıyor. 2 okul bitti. Geriye kalan 13 okulunun da yaz tatilinde bitmesini ümit ediyoruz."

"DONANIMLI OKULLARDA OKUYORLAR"
Depremden sonra Van'da eğitim alanında yaraların sarıldığını belirten Kırekin, şöyle devam etti:
"Hiçbir okulda konteynırlarda eğitim verilmiyor. Öğrencilerimiz yapılan modern ve donanımlı okullarda eğitimlerini devam ettiriyorlar. Bu nedenle bu dönem bizler açısından güzel geçti diyebiliriz. İnşallah Van'a yapılacak okullarla bu daha güzel olacaktır"

"İŞ-KUR'DAN İŞÇİ ALDIK"
Van'daki okullarda şu an itibariyle personel sıkıntısı yaşamadıklarını da dile getiren Kırekin, "İŞ-KUR'dan okulların ihtiyaçları doğrultusunda işçi talebinde bulunduk. İŞ-KUR Van İl Müdürlüğü bu ihtiyacımızı karşıladı. Bundan dolayı da onlara teşekkür ederim" diye kaydetti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş