Doktora yönelik şiddet kınandı.VİDEO İZLE

Sağlık çalışanları, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğinde nöbet tutan bir doktora yönelik hasta ve hasta yakınları tarafından uygulanan fiziksel şiddeti kınadı.

VAN 24.06.2014 20:17:45 0
Doktora yönelik şiddet kınandı.VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık çalışanları, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğinde nöbet tutan Dr. Kutbettin Dinçer’e yönelik hasta ve hasta yakınları tarafından uygulanan fiziksel şiddeti kınadı.

 

Doktor Dinçer’e yönelik  saldırıyı kınayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Van Şubeleri,Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Sağlıkçılar adına basın açıklamasını SES Van Şube Mali Sekreteri Özcan Güneş, okudu. Güneş, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan tüm saldırılara yönelik mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

 

 

“Sağlık emekçileri, bu zulmü hak etmemektedir”

Sağlıkçılara yönelik şiddeti kınadıklarını söyleyen Güneş, “2000’li yılların başında başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm’ fiyaskosu maalesef ki; sağlıkta yıkım, dayak, taciz ve ölüm haline dönüşmüştür. Hastayı müşteri, sağlık emekçilerini tezgâhtar olarak gören bu uygulamalara tüm kitle örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen bu uygulama devam etmektedir. Devam ederken de Türkiye’nin il ve ilçelerinden gün geçmiyor ki kavga, yaralanma, taciz ve ölüm haberleri gelmesin. En son Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil Polikliniğinde nöbet tutan Dr. Kutbettin Dinçer hasta ve hasta yakınları tarafından fiziksel şiddete uğramış ve yarım saat boyunca acil müdahalede rehin kalmıştır. Tüm olumsuz şartlara rağmen tek düşüncesi, en iyi sağlık hizmetini vermek olan sağlık emekçileri, bu zulmü hak etmemektedir.  Bugüne kadar yaşananlardan ders çıkaramayan iktidar, henüz bu kaos ortamını ortadan kaldıracak yasal değişikliklere gitmemiştir. Gitmemekle birlikte adeta ‘Performans, Mobing ve Kadrolaşma’ ile bu kaos ortamına çanak tutmuştur.” İfadelerini kullandı.

 

 

“Mobbing uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir”

Güneş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sağlık politikaları planlanırken, başta sağlık emekçileri olmak üzere sendikalar, TTB, diş hekimleri vb. kitle örgütlerinin görüşleri mutlaka alınmalıdır. Performans adı altında yapılan Mobbing uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir. Şiddet ortamına zemin hazırlayan tüm olumsuzluklara karşı yasal önlemler alınmalıdır. Hükümet, siyasetçiler ve yöneticiler sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran, küçük düşüren, hedef gösteren kışkırtıcı üslubu ve açıklamalarından vazgeçmelidir. Kadrolaşma yerine liyakat esas alınmalıdır. Sağlık emekçileri başta olmak üzere çalışanlara yönelik her türlü saldırının altında yatan bu sisteme karşı mücadelemizin devam edeceğini yaşanan son saldırı olayının takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna duyuruyoruz. Yaşanan bu olayı sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası olarak kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

“Hasta yakınları beni darp etti”

Hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Dr. Kutbettin Dinçer  ise, “Olay esnasında ateşli silah yaralanmasıyla getirilen 30 yaşlarında genç vardı. O gence gerekli müdahaleler yapıldı. Daha sonra plastik cerrahta gelip baktı. Hastaya acil müdahalenin gerekmediğini, bu hastaya gerekli tedavileri isterlerse daha sonra da yapabileceklerini söyledi. Hasta yakınları da kabul etti. Daha sonra gelip, gidip bu hastaya müdahale etmiyor musunuz? dediler. Zaten hasta toplam bir saat acil serviste kaldı. Ben de hasta yakınlarına bir sıkıntı var ben çözerim dedim. Hasta yakınları hastanın damar yolunun kanadığını söylediler. Ben de tamam damar yolunu ben çıkarayım dedim. Tam damar yolunu çıkarırken hasta tarafından omzuma yumruk atıldı. Ben de bu şartlarda çalışamayacağımı, yani fiziksel şiddet uygulandığı için çalışamayacağımı hastaya bakamayacağımı söylerken hasta yakınları bu kez sen bizim hastamıza nasıl bakmazsın? deyip beni 30 kişiyle darp ettiler. Yarım saate yakın mahsur kaldım ve odadan çıkamadım. Daha sonra çağrılan ekipler beni hastaneden çıkardılar. Polis odasına götürüldüm, orada da 15 dakika kaldıktan sonra hastanenin arka kapısından çıkıp YYÜ’ye giderek darp raporumu aldım. Daha sonra karakola giderek ifademi verdim. Karşı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.” İfadelerini kullandı.

 

Yapılan açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.