Doğramacı: “İlçenin çehresini değiştirecek projeye sahip çıkalım“

Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, inşa edilecek konakların ilçenin her anlamda kalkınmasını sağlayacak çok ciddi bir fırsat olduğunu belirterek, “Kentin çehresini değiştirecek bu projeye esnafım?

VAN 16.01.2018 14:53:02 0
Doğramacı: “İlçenin çehresini değiştirecek projeye sahip çıkalım“
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Kaymakam Doğramacı, Gürpınar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için yapımına başlanacak dairelerle ilgili esnafla bir araya geldi. Gürpınar Öğretmenevindeki programda konuşan Doğramacı, ilçede çalışan yaklaşık bin personelin her gün Van’a gittiğini, bu durumdan esnafın ciddi anlamda zarar gördüğünü belirtti. İlçede yıllardır yaşanan konut sıkıntısını gidermek için harekete geçtiklerini ifade eden Doğramacı, şöyle devam etti:
   “İlçemizin her anlamda kalkınmasını sağlayacak çok ciddi bir fırsattır. Kentin çehresini değiştirecek bu projeye esnafımızın dört elle sarılmasını bekliyoruz. Bu fırsatı hep beraber iyi değerlendirelim. Bu şansı kaçırırsak bir daha yakalayamayız. Gürpınar ile Van arasındaki mesafenin 15 dakikada gidildiği göz önüne getirilirse, insanlar Van’da çalışacak ama Gürpınar’da oturacak. İnşallah yakın bir zamanda Gürpınar, Van’ın uydusu olacak. İnsanlar artık Van’dan buraya akacak.”
Projelerin hayata geçirilmesi için esnafın desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Doğramacı, "İnsanların aileleriyle çıkıp gezemediği şehir, şehir değildir. Bu anlayışla her konuda projeler geliştiriyoruz. Bu yıl içinde kır kahvehanesi, pastahanesi, oyun alanları ve spor merkezleriyle bir Kent Parkı projesi başlatıyoruz. Yine 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa ediyoruz. Başbulak’ı bir marka haline getireceğiz. Burada bulunan 2800 yıllık tarihi su kanalını yapacağımız su müzesiyle ortaya çıkaracağız. Yine şehir merkezinden geçen 4,5 kilometrelik yolu duble yol haline getiriyoruz. Şehir merkezinde 15 kilometrelik yola da sıcak asfalt döşeyeceğiz. İlçemizde çok güzel bir kütüphane ve otogar binası yapacağız. Doğalgazın gelmesi için çalışma başlattık. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile irtibata geçeceğiz. Tarım alanında da çalışma başlattık. Bu konuda vatandaşlarımıza alım garantisi vererek destek sağlıyoruz. Kısacası bu yıl her alanda şehrimizi kökten değiştireceğiz. Gürpınar yakın bir gelecekte en güzel şehirlerimizden biri olacak. Yeter ki buna inanalım ve şehrimizin kıymetini bilelim. Güç birliğinin olmadığı yerde başarı elde edilemez. Bu nedenle birlik olup ilçemize her anlamda sahip çıkacağız" dedi.
   AK Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş da, devletin kaynaklarının artık millet için harcandığını belirterek, “Daha önceki belediye yönetiminde milletin kaynaklarının nerelere harcandığını hep beraber gördük. Ama çok şükür ki yeni yönetimle bu kaynaklar artık milletimize harcanıyor. Burada memleket sevdalısı olanlarla olmayanlar arasındaki farkı çok iyi görüyoruz. Bu anlamda ilçemizi kısa süre içerisinde büyük hizmetlerle buluşturan Kaymakam Osman Doğramacı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
   İlçeye yapılan hizmetlerinden dolayı esnaf adına Kaymakam Doğramacı’ya plaket veren Mirza Nadiroğlu da, gerçekleştirilen hizmet ve yapılan yatırımlarla Gürpınar’da önemli değişimin yaşandığını aktardı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi