“DOĞAYA İHANETTİR“

Çatak (Şax) Belediyesi tarafından yaban hayvanların üreme bölgesi olarak kullandığı 10 bölgeye avlanmanın yasak olduğunu bildiren Kürtçe ve Türkçe levhalar dikildi.

VAN 26.01.2015 11:37:08 0
“DOĞAYA İHANETTİR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çatak'ta (Şax) yaban hayvanların üreme bölgesi olarak kullandığı 10 bölgeye Çatak Belediyesi tarafından Kürtçe ve Türkçe uyarıların yazılı olduğu levhalar dikildi. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu, ekolojik belediyeciliği esas aldıkları için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

"DOĞAYA İHANETTİR"
Yaban hayvanların üreme bölgesi olarak kullandığı 10 bölgeye Çatak Belediyesi tarafından Kürtçe ve Türkçe yazılı uyarı, levhaların dikildiğini ifade eden Bartu, şunları söyledi:
"Yasak avlanmayla yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribatın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu levhalar dikilmeden önce birçok yaban hayvanın av yasağına uyulmadan avlandığı bilgisini aldık. Bu doğaya ihanettir. Biz bunun önüne geçeceğiz. Elimizden geldiğince halkımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda ekolojik belediyeciliği yaşatacağız."

"DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ 
Ekolojik dengeyi korumanın kendileri için hayati önemde olduğunu aktaran Bartu, "Biz ekolojik demokratik yerel yönetimler şiarıyla yola çıktık. Bunu kısmen de olsa uyguluyoruz. Zabıta ekiplerimiz nedeyse her hafta sonu kırsala gidip özellikle başka yerlerden gelen ve av yasağına uymayan avcıları tespit edip tutanak tutuyorlar. Çevre Koruma Tim'i ile de irtibat halindeyiz. Bu Tim zabıta ekibimiz ile bir sözleşmede yaptı. Bu çerçevede birlikte hareket ederek doğamızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZ DESTEK VERİYOR"
Köy köy, mahalle mahalle dolaşıp bu konuda bildiri dağıtmayı da düşündüklerini vurgulayan Bartu, son olarak şunları kaydetti:
"Halkımızın bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Ama bildiri dağıtarak halkımızı bu konuda daha da bilinçlendirebiliriz. Ayrıca bu uygulamamıza Çatak'taki Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ile kamu kurum ve kuruluşlarda destek veriyor. Bu nedenle duyarlı STÖ'lerimize ve halkımıza minnettarız"



Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş