Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Van'da

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof.Dr.Mehmet Görmez, Hakkari ve ilçelerinde bir dizi açılışa katılmak ve bölgenin kanaat önderleriyle buluşmak üzere Van'a geldi.

VAN 10.05.2013 15:42:50 0
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkari ve ilçelerinde bir dizi açılışa katılmak ve bölgenin kanaat önderleriyle buluşmak üzere Van'a geldi.

Tarifeli uçakla Van'a gelen Mehmet Görmez'i Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Hakkari Müftüsü Faysal Geylani ve diğer yetkililer karşıladı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Görmez, VIP salonunda Ankara'ya gitmek için bekleyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani ile tokalaşarak ayaküstü kısa bir süre sohbet etti.

Eski AK PartiVan Milletvekili Kerem Altun ve eski Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün de katıldığı sohbet sırasında DİB Başkanı Görmez, DTK Eş Başkanları Türk ve Tuğluk'a bölge ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Görmez, "İyi olmak istiyoruz. İnşallah hep iyi olacağız" dedi.

Türk, Tuğluk ve Zozani ile vedalaşan Görmez, geceyi geçireceği otele geçti. Otelde Van Valisi Münir Karaloğlu, yardımcıları Mehmet Yüzer, Mehmet Özel, Zafer Coşkun ve Hakan Alkan ile Van ve Hakkari müftüleriyle akşam yemeği yiyen Prof. Dr. Mehmet Görmez, yemek sonrası Hakkari ve ilçelerine yapacağı ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu. 5 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temeli atılan ve bölgenin en büyük camisi olan İhsaniye Camisi'ni cuma namazı öncesi ibadete açacaklarını ve kendisinin de burada bir hutbe okuyacağını belirten Görmez, daha sonra Şemdinli ilçesinde yapımı tamamlanan Kur'an kursunu hizmete açacaklarını kaydetti. Hakkari'de görev yapan din görevlileri ve kanaat önderleriyle de bir araya geleceklerini bildiren Görmez, "Her şehirde din görevlileriyle bu toplantıları yapıyoruz. Uzun süredir ben bu bölgeye gelememiştim. Umarım hem Yüksekova'da hem Şemdinli de hem de Hakkari'de çok güzel görüşmelerimiz, temaslarımız ve buluşmalarımız olacak" dedi.

Bir gazetecinin, "Bölgeye yapılan ziyarette hükümetin başlatmış olduğu 'çözüm süreci' ile ilgili bir çağrınız olacak mı?" sorusuna ise Görmez, "Biz rutin kendi hizmetlerimizi yürütüyoruz. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığının varlık sebebi bu ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizin kalpleri arasındaki ayrılığı gayrılığı ortadan kaldırmak, onu pekiştirmek. Herhangi geçici zaman dilimlerine mahsus bir görev değildir bu. Diyanet İşleri Başkanlığının zaten varlık sebebidir bu. Milletin birliği, dirliği, beraberliği ve bütünleşmesi hepimizin zaten ortak görevidir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Mehmet Görmez'i karşılamak için Ferit Melen Havaalanı'na gelen Van Valisi Münir Karaloğlu da uçakla Ankara'ya gitmek için VIP salonunda bekleyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani'yle bir süre sohbet etti.