“Dinleyici kitlemiz her geçen gün artıyor”

VAN'IN YENİ RADYOSU HEDEFİ BÜYÜK...

VAN 22.09.2014 11:12:54 0
“Dinleyici kitlemiz her geçen gün artıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da 89.0 frenkansıyla hizmet veren İlaç Radyo, dinleyici kitlesinin sayısını artırmak için çaba gösteriyor. Erciş FM'in %50'sini alarak ismini İlaç Radyo yapan söz konusu radyonun sahiplerinden Özkan Altunkaynak, "Yeni stüdyomuz ve yeni DJ'lerimiz ile dinleyici kitlemizi her geçen gün artırıyoruz" dedi.
         


          Van'ın Erciş İlçesi'nde yayın yapan Erciş FM'in yüzde 50'lik hissesi, Van'da uzun yıllardır radyoculuk yapan Özkan Altunkaynak tarafından satın alınarak ismi de İlaç Radyo yapıldı. Boyalar Camii karşısında Ceren Apartmanı'nda hizmet veren ve arabesk ağırlıklı yayınlarıyla dinleyici ile buluşan İlaç Radyo, Van Merkez ve Erciş'in yanı sıra; Gevaş, Tatvan, Adilcevaz, Ahlat, Patnos gibi ilçelerden de dinlenilmeye başlandı. 


         Radyonun sahiplerinden Özkan Altunkaynak, 2002 yılında Van'a üniversite öğrencisi olarak geldiğin ve sözkonusu işi daha önce İstanbul'da öğrendiğini belirtti. İstanbul'da işin tekniğini, sunumunu, prodüksiyonunu her şeyini öğrendiğini ve orada ayrı ayrı radyolarda çalıştığını söyleyen Altunkaynak, "2002'de üniversiteyi kazandım ve Van'a geldim. Burada da farklı farklı radyolarda hem sunuculuk yaptım hem de reklam sorumluluğunu üstlendim. Mümkün mertebe kendimi geliştirmeye çalıştım" dedi.

"ERCİŞ FM'İ İLAÇ FM YAPTIK"
Van'da radyo konusunda daha iyi şeyler yapılabileceğini düşünerek söz konusu radyonun hissesine ortak olduğunu ifade eden Özkan Altunkaynak, "Erciş'te 1996 yılında kurulmuş olan Erciş FM, Altın Radyo Televizyon ve Yayıncılık Anonim Şirketi'nindi. Ben bunun yüzde 50'sine hissedar oldum. Bu radyonun teknik anlamda tüm eksikliklerini gidererek hem Van'dan, hem de Erciş'ten 89.0'dan yayın yapmaya başladık. İsmi de Erciş FM'ken İlaç FM diye değiştirdik. Bu bölgede bir arabesk kültürünün eksikliğine kanat getirdik. Yayınlarımız arabesk, halk müzikleri, Ankara oyun havaları ve Kürtçe müzik olarak formatımızı belirledik. Sunucu arkadaşlarla yayınlarımızı sürdürüyoruz. Kadromuzda ise henüz yeni olduğumuz için kendimizi geliştiriyoruz. Ekim ayı itibariyle aramıza bir iki arkadaşımız daha katılacak. Şuan için Van'ın en tanınan isimlerinden Başbelası Faruk, Rüzgâr arkadaşımız, yine Van'da uzun yıllar radyoculuk yapmış ve arabesk kültüründe tanınmış olarak markalaşmış olan Gönül Dostu Mehmet arkadaşımız yayın yapıyor. Bununla beraber daha önce Erciş'te çalışmış olan ve bu işe gönül vermiş Eren arkadaşımız var. Van'daki insanların gönlüne arabesk tadında şarkılar sunuyoruz. Yayın merkezimizde eski Araştırma Hastanesi karşısındaki Ceren Apartmanı'nda stüdyomuz var" diye konuştu.

"RADYOLARDA KÜLTÜREL ANLAMDA EKSİKLİKLER VAR"
Yeni çalışmalarla birçok yerde dinlenildiklerini anlatan Altunkaynak, radyolardaki kültürel eksikliklere de değinerek, "Bizi en fazla özel kılan konulardan bir tanesi bölgede en fazla alana yayın yapma özelliğimiz var. Çünkü hem Van merkez ve Erciş'te yayını olan bir radyo olarak hem Vanlılara hem de Ercişlilere hitap ediyoruz. Radyoyu sadece müzik kutusu olarak değerlendirmemem gerekiyor. Maalesef son dönemlerde Van'daki radyolara kültürel anlamda birazcık eksiklik oluştu. İnsanlar radyoları daha basit görür hale geldiler. Bizde bunu değiştirdiğimize ve değiştirmeye en azından çaba gösterdiğimize inanıyoruz. İnsanlar eğer hala duymadılarsa İlaç Radyoyu bir dinlesinler. Ulusal radyoları bir kıyaslasınlar. Ses kalitemizi, sunucularımızı, radyomuza yapılan katılımları bir değerlendirsinler sadece burada bizim yaptığımız insanlara sadece şarkı çalmak değil, şarkının dışında kültürel anlamda Van'ı tanıtan özel özgün programlara yer verdik. Bu konuda da esnafı bilgilendiren mali müşavir programlara, avukatlıkla alakalı olarak insanların hakları nedir? Özgürlükleri nedir? Bilmedikleri avukatlarımızın radyomuzda yapmış olduğu özel programlar genel, kültürel, spor programlarına yer veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK BÖLGEDE DİNLENİLİYORUZ"
Van ve Erciş dışında birçok ilçede de dinlenildiklerini anlatan Altunkaynak, "Şuan radyomuz Van merkezle birlikte Edremit, Çiçekli, Gevaş, Erciş merkez ve köylerinin tamamı, mesaj aldığımız için söylüyorum Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan'ın belli kısımlarından insanlar katılım sağlıyorlar ve radyomuzu dinliyorlar. En güzel tarafı da insanlar Van merkezden araçlarına bindikleri zaman Erciş'e kadar, Patnos'a kadar İlaç Radyo'yu kesintisiz bir şekilde dinliyorlar" dedi. 


Önümüzdeki süreçte fuarlarda da yer alacaklarını söyleyen Özkan Altunkaynak, "Son fuarda özel bir stant açmadık. Fuar yetkilileri aslında açmamızı istedi, fakat biz hazırlıksız yakalandık. Çünkü radyonun hala genel anlamda bazı çalışmaları var. Onlar üzerinden yoğunlaşmıştım inanın hiç zamanım yok. İnşallah bundan sonraki fuarlarda yerimizi alacağız ve dinleyicilerimizle daha özleşmiş bir hava oluşturacağız. Radyomuzda haber programlarımızda bulunuyor. Sabah saatlerinde arkadaşlarımızın yapmış olduğu Van'daki yerel haberleri takip eden güncel konuları arkadaşlarımız işliyor. Ama bizim burada açık konuşmalıyım ki Van'ı gerçekten iyi tanıyan, buranın sıkıntılarını dile getirebilecek cesaretli bir haber sunucusuyla görüşme halindeyiz. İnşallah sürekli olarak bu programlar olacak ve onunda katkılarıyla Van'daki yerel gündemi takip eden konuklarla daha etkin programlar oluşturacağız" şeklinde sözlerine son verdi.      Bölge: Bişar Ulutaş