Din görevlileri toplantıda buluştu

Kurban Bayramı öncesinde, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

VAN 30.09.2014 17:23:36 0
Din görevlileri toplantıda buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bir otelin toplantı  salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri, cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, “Cami ve Gençlik Temasıyla” kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ile devam etti.

 

Programda bir açıklama yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Bizler, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) miras olarak bıraktığı minber ve mihrabında kaim-i makam misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Yüklenmiş olduğumuz bu ağır misyonun gereğinin yerine getirilebilmesi için cami görevlilerimizin dört temel haslete sahip olmaları gerekir. Bunlar amelde ihlas, genel fıkıh kaidelerine hakimiyet, imamet ahkâmına riayet ve imamet edebine sahip olmaktır.” dedi.


Arvas,, “İmam, aynı zamanda bir tebliğci ve bir dava adamıdır. İyi bir önder, iyi bir rehber, problemleri çözen, müşkülleri halleden, herkesin ve her kesimin kendisine başvurduğu bir kimsedir imam. Kısacası imam, bir toplum insanıdır. Dolayısı ile hastalardan yaşlılara, engellilerden sokak çocuklarına, mahkumlardan mültecilere kadar toplumun tüm dezavantajlı kesimleri ile ilgilenmelidir. Özellikle de son dönemde önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele konusuna ihtimam göstermelidir.” şeklinde konuştu.


Konuşmasının son bölümünde yaklaşan Kurban Bayramına değinen İl Müftüsü Arvas, bayramın İslam Âlemi’nde akan kanın durmasına vesile olması için dua etti.