Dilenci sorunu Büyükşehir’de masaya yatırıldı

Van’ın cadde ve sokaklarındaki dilenci ve dilendirilen çocuklarla ilgili Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı yapıldı.

VAN 18.01.2018 17:21:23 0
Dilenci sorunu Büyükşehir’de masaya yatırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi, kentteki dilenci ve dilendirilen çocuklarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

   Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile merkez ilçe belediyelerin temsilcileri katıldı.

   Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda kentte sayısı gün geçtikçe artan dilenci ve dilendirilen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. 2018 yılı ile ilgili yol haritasının da belirlendiği toplantıda çalışmaların daha etkili yürütülmesi için koordinasyon içerisinde çalışmanın önemine dikkat çekildi.

    Dilencilik noktasında en fazla çocuk ve kadınların suistimal edildiği hususunun da konuşulduğu toplantıda, önümüzdeki aylarda Türkiye genelinde akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bakanlık yetkilileri nezdinde bir çalıştay yapılmasının da planlandığı belirtildi.

    Toplantıda ayrıca vatandaşların dilenciler ve dilendirilen çocuklar hususunda bilinçlendirilmesi için yapılacak eğitim çalışmaları da ele alındı.