“Devletimiz, engelli vatandaşın yanındadır”

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, devletin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ifade etti.

VAN 2.12.2016 17:41:19 0
“Devletimiz, engelli vatandaşın yanındadır”
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Birleşmiş Milletler’in, 3 Aralık gününü tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanmasına dönük çalışmaların yapılması amacıyla “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul ettiğini dile getiren Vali Taşyapan, doğuştan ya da sonradan, hastalık veya kazalar sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerindeki kayıplar nedeniyle normal hayatlarını yaşamakta güçlük çeken, hayatlarının kalanını engelli olarak geçirmek durumunda kalan bireylerin, hak ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını ve topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamanın, sadece devletin ve idarecilerin değil, tüm toplumun görev ve sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

   Vali Taşyapan, mesajını şu şekilde tamamladı:

    “Bu noktada Devletimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü” eliyle; bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyaçları bulunan vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Bununla birlikte toplumun her ferdi, engellilerin yaşamlarını her alanda kolaylaştıracak ortak bir akılla hareket etmelidir. Yardımlaşma duygusu en üst seviyede olan milletimizin; bu konuda daha fazla empati yapması, olayları ve olguları “her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” bilinciyle değerlendirmesi, şüphesiz engelli bireylerin sorunlarını en aza indirecek ve çözümleri daha da kolaylaştıracaktır. Başta fiziki engelliler olmak üzere, zihinlerdeki ve duygulardaki tüm engellerin kaldırıldığı bir topluma ulaşmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en derin saygılarımı sunarken, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü” kutlar, yaşama sevinçlerinin arttığı güzel günler dilerim”