DERİN CIA

Suikastlara karışıyorlar

VAN 3.06.2015 10:18:24 0
DERİN CIA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 “Geliştirilmiş sorgu teknikleri” adı altında dünyanın dört bir köşesinde işkence yaptığı belgelenen CIA’nın ABD yönetiminden bağımsız bir sistem kurduğu öne sürüldü. Siyasetçi Ron Paul, istihbarat teşkilatının ülke toprakları içinde suikastlara karıştığını, gizli bir bütçesinin olduğunu ve kurumun iyice kontrolden çıktığını ifşa etti.
Yenişafak
George W. Bush başkanlığı döneminde başta Irak ve Afganistan’da kurulan işkence merkezleriyle gündeme gelen ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) “Amerikan yönetiminden bağımsız bir devlete” dönüştüğü iddia ediliyor. ‘Ron Paul’la
Özgürlük Raporu’ adlı TV programında konuşan ABD Temsilciler Meclisi eski üyesi Ron Paul, CIA’nın “kontrolden çıkmış gizli bir devlete dönüştüğünü” açıkladı.
İCRAATLARA KARA BÜTÇE 
CIA’nın Washington’a hesap verme gereksinimi olmadan kendi sistemiyle hareket ettiğini vurgulayan Paul, teşkilatın “kemirici yapısını” Amerikan halkının kabullenmesi gerektiğini de belirtti. 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den Barack Obama’ya rakip olan Paul, bu iddialarını teşkilat bünyesindeki bütçeye şöyle dayandırdı: “Ben Washington’dayken ne kadar harcandığını bilmediğimiz kara bir bütçe vardı. Bu bütçeyi toparlayanın da tek kişi olduğuna inanmıyorum.”
Suikastlara karışıyorlar
CIA ve NSA gibi kurumların ABD’de yeri olmadığını vurgulayan Paul, Amerikan topraklarında yaşanan birçok suikasta da bu kuruma bağlı ajanların karıştığını öne sürdü. Paul açıklamalarında, “CIA’nın yurt içi suikastlarda bile parmağı olduğunu iddia eden birçok teori bulunuyor ve teşkilatın kesinlikle hükümetle alakalı suikastlarae da alakası var” ifadelerini kullanırken, yönetimden gizli kapaklı yapılan bu davranışların ABD anayasasına aykırı olduğunun altını çizdi.
Teşkilat kapatılsın!
CIA’ya yönelik eleştirileriyle tanınan Ron Paul, daha önce de işkence raporunun açığa çıkmasıyla teşkilata karşı sert bir tutum sergilemişti. Paul, Polonya hükümetinin CIA’nın işkence merkezlerine ev sahipliği yapması sebebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yüz binlerce dolar ceza alması üzerine bir websitede kaleme aldığı yazısında, “CIA’nın gizli kapaklı işleri tüm dünya üzerinde ülkelerin, toplumların yıkımına ve ABD’ye karşı kine sebep oluyor. Güvenliğimiz için CIA’yı kapatın” demişti.
İşkenceye devlet koruması
CIA’nın Aralık 2011’de bir kısmı yayımlanan 6 bin sayfalık işkence raporu akılalmaz “geliştirilmiş sorgu teknikleri”yle tüm dünyada infiale yol açarken, ABD’li siyasetçiler teşkilatı korumuştu. Rapor, George W. Bush’un “Yönetimim hiçbir insana işkence yapmaz. İstihbarat servisimiz, Amerikan halkını teröristlerin saldırılarından korumak için çalışır” sözlerini anımsatırken, ABD Başkanı Barack Obama da dahil önde gelen pek çok Amerikalı siyasetçi tüm dünyada insanlık dışı muamelelere imza atan teşkilat ajanlarına destek vermişti.
- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/derin-cia/#sthash.9hDTb8E9.dpuf