Depremin ardından imar planı bir türlü tamamlanmadı

Van İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turgut, 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Van'ın imar planının bir türlü tamamlanmadığı ve inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini ifade etti.

VAN 25.08.2014 17:04:51 0
Depremin ardından imar planı bir türlü tamamlanmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, İl Başkan Yardımcısı M. Necip Yavuzer ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, TMMOB Van İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret etti. Van TMMOB Başkanı Kamuran Turgut ve Ahmet Ertürk tarafından karşılanan partililer, ildeki inşaat mühendisleri ve inşaat sektörünün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Van İMO Başkanı Turgut, 2011 yılında Van’da yaşanan depremlerin ardından Van'ın imar planının bir türlü tamamlanmadığı ve  inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini ifade etti.

 

Seçim öncesinde ilin imarıyla ilgili sorunların çözümü için bir kitapçık hazırlayıp büyükşehir belediye başkan adaylarınıa takdim ettiklerini belirten Turgut, ilin imar planındaki çarpıklıkların düzeltilmesi içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gerekli düzeltmeleri gönderdiklerini söyledi. Turgut aynı zamanda birçok meslektaşlarının inşaat sektörünün durma noktasında olduğundan dolayı başka illere gittiğini ve inşaat sektöründen geçimini sağlayanların mağdur olduğunu kaydetti.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da inşaat sektörünün ilin ekonomisinde lokomotif görevi gördüğünü belirtti.   İlhan, imar probleminin ivedilikle çözülmesini Bakanlık ve belediye arasında git geller yaşayan imar planının kimseye mağdur etmeden büyükşehre yakışır bir durumda tamamlanması, kentin yeni ve yaşanabilir bir şekilde  imar edilmesi için tarafların İmar planını tamamlaması gerektiğini ifade etti.

 

İlhan, Van'ın imar sorununun çözümünün aynı zamanda ilimizdeki işsizliğin ve ekonomik anlamdaki sıkıntıların çözümündeki en önemli etken olduğunu belirterek Bakanlık yetkililerine ve Büyükşehir Belediyesine bu konuda acilen imar planını tamamlama çağrısında bulundu.