DENİZLİLİ SANAYİCİLERDEN VAN’A ZİYARET

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Denizlili sanayici ve işadamlarından oluşan bir grup yatırımcı Van'a çıkarma yaptı.

VAN 19.04.2014 15:17:45 0
DENİZLİLİ SANAYİCİLERDEN VAN’A ZİYARET
Tarih: 01.01.0001 00:00

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Denizlili sanayici ve işadamlarından oluşan bir grup yatırımcı Van'a çıkarma yaptı.
Denizlili işadamları Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok'un daveti üzerine Van'a geldi. İzmir’den tarifeli uçakla Van’a gelen Denizlili işadamları, ilk önce Van kahvaltısını yaparak, güne yüksek bir morale başlama imkanı buldu. Kalabalık işadamları heyeti, Van kahvaltısının 1 Haziran 2014 tarihinde rekor denemesi düşüncesinin de çok anlamlı olduğunu ifade ettiler. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) elinde bulundurduğu kahvaltı rekorunu Van’da başarıya ulaşması, başta Van olmak üzere Türkiye için büyük bir önem taşıyacağını ifade ettiler.
Daha sonra Van Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden heyet, firmaların çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler edindi. Vantat firması başta olmak üzere birçok işletmeyi ziyaret eden kalabalık heyet grubu, Van'ı kesinlikle böyle bilmediklerini ifade ettiler. Dışarıdan anlatılan Van ile kendilerinin gördükleri Van arasında uçurum kadar fark olduğunu belirten işadamları heyeti; "Van beklediğimizden çok daha güzel. Tarihi dokusu, yatırım imkânları, gelişme olanakları oldukça güzel. Yatırım yapmak için en ideal yer burası diyebiliriz. Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmeddin Çok'un daveti üzerine buraya geldik, iyi ki de gelmişiz. İyi ki de Van ve Vanlıları tanıma fırsatını bulabilmişiz. Yaşanabilir güzel bir kent olan Van için, inşallah bizim de güzel projelerimiz olacak" dediler.
Denizlili işadamları heyeti, Van'da çok kadim dostlarının olduğunu belirterek, bundan böyle Van ile Denizli arasında güzel bir gönül köprüsü olacağını sözlerine eklediler.
Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok ise, “Denizli özellikle tekstil üretimi bakımında isim yapmış bir ilimiz. Tüccarı çok dürüst ve çok kişilikli kişilerdir. Denizli’den tekstil ve diğer birçok üretim firmaları babadan oğulla geçen firmalardır. Bundan dolayı her bir fabrikanın çok derin geçmişleri vardır. Denizli Sanayi Odası Başkan ve yardımcısı, Denizli Tekstil Sanayi Bölgesi Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 10 kişilik sanayici ve işadamları heyetini ilimize davet ettik. Bizleri kırmadıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah başlatmış olduğumuz bu gönül dostluğu köprüsünü temenni ederiz. İleride ilimizin ticaretine de yansır. İlimize yaptıkları bu nazik ziyaretten dolayı yönetimim adına tekrardan kendilerine teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
Günboyu işadamları heyetini yalnız bırakmayan Van OSB Başkanı Necmeddin Çok ve yönetim kurulu üyelerinden Ali Taşdemir, işadamları heyeti ile Organize Sanayi Bölgesindeki incelemeleri tamamlandıktan sonra, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Peyami Battal ve ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret ederek Van hakkında çeşitli bilgiler edindiler.