'Denetimlerin arttırılması yerinde olur'

Nevruz tatilinden dolayı binlerce İranlı turist Van'a akın ediyor. Esnafın yüzünü güldüren bu durumun uzun süre devam etmesi arzulanırken, öte yandan bazı tereddütler de yok değil. Yıldızsız bazı otellerin 5 yıldızlı otel fiyatına

VAN 24.03.2018 10:38:36 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Genç MÜSİAD Başkanı ve Flyone Turizm Acentesi sahibi Muhammed Enes Özkılıç da, Van'ın İranlı turistler konusunda hassas olduğunu ancak bunun bütün kesimler tarafından çok daha yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Van'ın köklü otellerinin, nevruz dönemi dahi olsa fiyat politikasını değiştirmediğini ve aynı fiyatı uyguladığını kaydeden Özkılıç, sadece yeni açılan bazı otellerin fiyatlarını yüksek tutabildiğini, bunu yapanların da biran önce fiyatları aşağı çekmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Bu konunun hassas bir konu olduğunu ve İranlıların Van'a ve esnafına her konuda güvenmesi gerektiğini kaydeden Özkılıç, bu güvenin inşa edilebilmesi için herkese görevler düştüğünü kaydetti. Sadece günü kurtarmak için değil, tüm sezon turistlerin Van'a gelmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Özkılıç, Van esnafının genel olarak İranlı turistlere her türlü kolaylığı sağladığını, dürüst olduğunu, sadece bazı otellerin bu hassasiyetleri gözetmediği duyumlarını aldıklarını ifade etti. Özkılıç, ilgili kurumların başta oteller olmak üzere, turizmle alakalı her bir noktayı en ince ayrıntısına kadar, fiyat politikasına kadar denetlemesini ve bundan böyle iddia şeklinde dahi olsa bu tür konuların gündeme gelmemesi gerektiğini, aksi takdirde kent turizminin zarar göreceği uyarısında bulundu.
Özel Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi