Deah’ın hayaliydi! Suriyeli yetimlerin dişleri ağrımayacak…

Arzu Erdoğral,

VAN 6.07.2015 13:21:39 0
Deah’ın hayaliydi! Suriyeli yetimlerin dişleri ağrımayacak…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yetim olmak!
Bir yanının hep eksik olmasıdır!
Çocuğunu seven birine bakıp, babanı hatırlamaktır!
Küçücük kalbinin acıması, özlemenin fotoğrafının karanlık kalan kısmıdır!
Dünyada 400 milyonu aşkın yetim olduğunu ifade etmişti geçtiğimiz günlerde İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım…
Yetimlerin suç örgütlerinin elinde mağdur edildiğini, organ mafyası, fuhuş çeteleri, bunlar ve benzeri örgütlerin ise savaşın olduğu her bölgeye geldiğini söylemişti. Bu çocukları koruma altına aldıklarını da belirterek, çocuklara yapılan kötülüğün hayatta asla affedilemeyeceğini ve yetimlere bakacak kadar İslam dünyasında sermaye, kafa ve ehliyet olduğuna dikkat çekmişti.
O kafalardan biri olan Diş Hekimliği öğrencisi Müslüman genç Deah Barakat, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde 2 arkadaşı ile birlikte uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.
Deah’ın bir hayali vardı!
Türkiye’deki kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılar için diş sağlığı kampanyası düzenlemişti. 2015’in yaz aylarında (bu zamanlarda) projesini gerçekleştirmek için Türkiye’ye gelecekti. Burada yetim çocukların diş tedavilerini yapacaktı.
“İdealist Diş Hekimleri Derneği” ise onun hayali yarım kalmasın diyerek “Deah Barakat’ın hayalini gerçekleştiriyoruz” isimli bir proje hazırlamıştı.
Dernek, birçok kurum ve kuruluşla işbirliğine giderek, Türkiye’deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda tedavi hizmetine yönelik bu projeyi hayata geçirerek, Barakat’ın şahadetinin yetimlerin diş tedavilerine vesile olmasını sağladı.
İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral ise, dünya üzerindeki şiddetin her türlüsü ile din, dil ve ırk gözetilerek yapılan şiddet karşısındaki çifte standarda dikkat çekmek istediklerini anlatarak “Bir fırça bir oyuncak “sloganı ile Deah’ın hayalini gerçekleştirmeye karar verdikten sonra süreç içerisinde 3 aşamalı planlanan projenin her aşamasının yürürlüğe konulduğunu belirtti.
İHH ile yapılan ortak çalışma ile Hatay Reyhanlı’da Diş Tedavi Merkezi kurulurken, şimdilik yüzlerce yetimin diş tedavileri gerçekleştirildi. Hedef ise gönüllülük esası ile çalışan diş hekimlerince dönüşümlü olarak 70 bin yetimin tamamının diş tedavilerini yapmak.
Ne hissettiğini sorduğum Dernek Başkanı’nın cevabı ise oldukça can yakıcıydı.
Oraya gidip geldikten sonra dünyalarının değiştiğini ifade eden Erdoğral, kendisini en çok etkileyen şeyin ise savaşın travmasını yaşayan çocukların bir iki tanesinin dışında diş tedavilerini yaparken ağlayıp altına kaçırsalar da itiraz etmemeleri olduğunu söyledi.
Öyle ya oyuncak yerine bir kek’e daha fazla sevinen Suriyeli yetimlerden biraz vicdanı olan insan nasıl etkilenmez!
İdealist Diş Hekimleri Derneği, Deah Barakat’ın hayalini gerçekleştirdi. Ya bizim yetimler için bir hayalimiz var mı?
Kendisi de bir yetim olan Hz. Peygamber (SAV), “Kim Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç sayısınca iyilik yazılır. Kim yanında bulunan yetim erkek veya kız çocuğa iyi davranırsa ben ve o, Cennet’te (şahadet ve orta parmağını göstererek) şu ikisi gibidir” diye buyurmuşken!
Unutulmaması gereken en önemli olgulardan biri ise Suriyelileri geri göndermeyi düşünmekle yetimlerin gülmeyeceği!…